Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πορτογαλία και αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο 48χρονος κόουτς των ερυθρόλευκων είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την ολοκλήρωση της μεταγραφής του διεθνούς εξτρέμ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πέδρο Μαρτίνς είχε παρακολουθήσει σε αρκετά dvd τον διεθνή άσο της Ένωσης και είχε σχηματίσει πολύ καλή εικόνα. Από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της απόκτησης του διεθνούς εξτρέμ και ο Πορτογάλος προπονητής θα στηρίζει πολλά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην παρουσία του Χριστοδουλόπουλου στην βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σχεδιάζει τα πλάνα του για την δημιουργία της νέας ομάδας του Ολυμπιακού και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ότι ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος θα φορά την φανέλα των πειραιωτών. Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λάζαρου, οι ερυθρόλευκοι έχουν καλύψει το ένα άκρο της επίθεσης και αυτή την στιγμή είναι όλα ανοιχτά αναφορικά με το ενδεχόμενο απόκτησης κι άλλου ακραίου επιθετικού.

Το σίγουρο όμως είναι πως ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού είχε εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για τον Λάζαρο, μετά τα όσα είδε σε dvd από τα παιχνίδια του 31χρονου εξτρέμ με την ΑΕΚ την φετινή σεζόν. Κι ένα στοιχείο που θεωρεί πολύ σημαντικό ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η ικανότητα του Λάζαρου στις εκτελέσεις φάουλ. Είναι κάτι που αρέσει πολύ στον Πορτογάλο, ο οποίος θεωρεί πως οι ερυθρόλευκοι θα βρουν γκολ από τα φάουλ του διεθνούς ακραίου επιθετικού.

Από την στιγμή όμως που ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Χριστοδουλόπουλου είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να αφοσιωθεί στα θέματα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού και σέντερ φορ. Ο Μαρτίνς, που όπως προαναφέραμε είναι αυτή την περίοδο στην Πορτογαλία, εξακολουθεί να έχει πρώτη επιλογή για το κέντρο άμυνας τον Πεδράο της Γκιμαράες, θεωρώντας πως ο 25χρονος στόπερ είναι η καλύτερη επιλογή για την ομάδα του λιμανιού.

Σε ότι έχει να κάνει με την απόκτηση σέντερ φορ, ο Κλέμπερ είναι αυτή την στιγμή ο παίκτης που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας του Πορτογάλου τεχνικού. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να επισημανθεί πως υπάρχει μια ακόμα επιλογή που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας. Οι Πορτογάλοι πάντως θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Κλέμπερ, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο απόκτησης και δεύτερου φορ. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις με τον Ανσαριφάρντ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube