Αν και νωρίς ακόμα στη σεζόν, το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν ντέρμπι... παραμονής! Κι ο Ηλυσιακός φάνηκε πιο έτοιμος και έμπειρος γι’ αυτό, επικρατώντας της ΑΕΝΚ με 71-65 για την έκτη αγωνιστική της Α1, κάνοντας αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά κι ανατρέποντας την κατάσταση.

Οι νικητές που είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντερσον με 18 πόντους έφτασαν τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα κι έβαλαν από κάτω τους νεοφώτιστους που έμειναν στην μία.

Το ματς

Με τους Γουντς και Κρόκερ να οδηγούν στο σκοράρισμα, η ΑΕΝΚ προηγήθηκε με 12-6 στα πρώτα λεπτά. Η διαφορά παρέμενε υπέρ των νεοφώτιστων, αφού μία ο Γουντς που συνέχιζε το βιολί του, μία ο Μπάρλος με συνεχόμενα τρίποντα κρατούσαν την ομάδα τους άνετα μπροστά (22-13). Έτσι το 26-18 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν μάλλον φυσιολογικό στα πρώτα 10’.

Με τον Λιακόπουλο η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά (28-18). Οι γηπεδούχοι σιγά-σιγά έβρισκαν λύσεις και με το τρίτο τρίποντο του Καυκή μείωσαν στους 4 (26-30). Προς στιγμήν, η ομάδα της Κηφισσιάς ξέφυγε ξανά (28-35), ωστόσο τρίποντο του Σμιθ έφερε το παιχνίδι στα ίσα (35-35), με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν τελικά στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 39-37.

Ο Ηλυσιακός πέρασε μετά από ώρα μπροστά στο σκορ (42-40), όμως και πάλι η ομάδα του Παπαθεοδώρου ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού με τον Λιακόπουλο να πετυχαίνει συνεχόμενους πόντους (44-48). Έστω κι οριακά η ΑΕΝΚ διατήρησε το προβάδισμα στο φινάλε της τρίτης περιόδου με το 53-51.

Με τρίποντο του Κρόκερ η διαφορά ανέβηκε ξανά στο +5 για τους νεοφώτιστους (53-58), ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας των Άντερσον και Αντωνάκη η ομάδα των Ηλυσίων πήρε ξανά του ηνία της αναμέτρησης με 68-65! Οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει από δυνάμεις, τα σουτ τους έβρισκαν σίδερο και μοιραία δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο τέλος, με τον Ηλυσιακό να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη με 71-65.

Τα δεκάλεπτα:18-26, 37-39, 51-55, 71-65

Ηλυσιακός: Καυκής 9, Αντωνάκης 7, Σμιθ 7, Χατζής 2, Ζούμπος, Δορκοφίκης, Στέφενς 12, Βαβάτσικος, Ιωάννου 3, Τζουγαράκης, Εμπότζ 13, Άντερσον 18

ΑΕΝΚ: Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 8, Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 11, Μενουδάκος, Σιούτης 2, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος 6, Γουντς 14, Τσαλδάρης 11, Αντεγκμπόι, Μπάρλος 11

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Νιλικίνα

Το συλλεκτικό μπλουζάκι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τη μεγάλη επιστροφή του Ομπράντοβιτς

Αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό ο Φαλ: «Σας ευχαριστώ για όλα, ένιωσα από την αρχή σαν στο σπίτι μου»

Γιαννακόπουλος: «Το '24 ευρωπαϊκό, το '25 γήπεδο στολίδι, το '26 επιστροφή βασιλιά - Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»

«Πλήρωσε» το στοίχημα ο Φουρνιέ και έβαψε κόκκινο το μούσι του!

Μένει Παρτίζαν και δεν ακολουθεί τον Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό ο Μάτοβιτς

«Η ιστορία συνεχίζεται»: Η φωτογραφία Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο άγαλμα του Παύλου

Η έκπληξη των οπαδών στον Γιαννακόπουλο - Του τραγούδησαν για τα γενέθλιά του

Λάθος του μεταφραστή με... Ολυμπιακό: Γελούσε ο Ομπράντοβιτς, φτυνόταν ο Γιαννακόπουλος

Άρης Betsson: Η ΚΑΕ απαντά σε συχνές ερωτήσεις για τα διαρκείας