Πρεμιέρα στην Elite Round του Euro u19 πραγματοποιεί σήμερα η Εθνική Νέων! Η ομάδα του Τάσου Θέου μπαίνει στον όμιλό της με… ζόρικο παιχνίδι, αφού αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στη Μαδέιρα (20/03, 20.00).

Ένα αν μη τι άλλο δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι απέναντι σε μια παραδοσιακή σχολή που βγάζει νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, ωστόσο η «γαλανόλευκη» έχει αποδείξει και με την συμμετοχή της πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πως διαθέτει δυνατότητες και πλούσιο ταλέντο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν επίσης η Δανία και η Σερβία, με τον πρώτο κάθε ομίλου να εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Ελλάδα προκρίθηκε ως μία από τις καλύτερες τρίτες, μένοντας πίσω από Τουρκία και Λιθουανία. Έφτανε για την «γαλανόλευκη» η νίκη με 2-1 επί της Λιθουανίας, ενώ ηττήθηκε από Τουρκία και Λευκορωσία με 1-0. Από τη μεριά της, η Πορτογαλία είχε προκριθεί χωρίς να δώσει παιχνίδια στα προκριματικά καθώς πρόκειται για διοργανώτρια. Είχε δώσει διάφορα φιλικά προηγουμένως, πάντως, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές νίκες στα πέντε τελευταία!

Η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων:
Καρακασίδης, Νικολακούλης, Φίλων, Κατρής, Αλεξίου, Γεωργιάδης, Μαρούτσης, Πασαχίδης, Δεληγιάννης, Κοντούρης, Ανδρικόπουλος, Κοντονίκος, Μπάκουλας, Γκούμας, Λιατσικούρας, Παπακανέλλος, Καλοσκάμης, Δεληανίδης, Κωστούλας, Γκιτέρσος.

Διαιτητής είναι ο Νορβηγός, Μοχάμαντ Ουσμάν Ασλάμ.

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου:

1η αγωνιστική - Τέταρτη 20/03
Σερβία-Δανία (16.00)
Πορτογαλία-Ελλάδα (20.00)

2η αγωνιστική - Σάββατο 23/03
Δανία-Ελλάδα (17.00)
Πορτογαλία-Σερβία (22.00)

3η αγωνιστική - Τρίτη 26/03
Δανία-Πορτογαλία (17.00)
Ελλάδα-Σερβία (17.00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube