Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Πορτογαλία μόλις στο 6ο λεπτό, ωστόσο κατάφερε να γράψει ιστορία λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 45+5', ο Μαζουακού έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς την καρδιά της περιοχής και ο Γουισά πετάχτηκε στο κατάλληλο σημείο, νικώντας με κεφαλιά τον Ντιόγκο Κόστα για το 1-1.

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, το τέρμα του επιθετικού της Νιούκαστλ είχε τεράστια ιστορική σημασία, καθώς αποτέλεσε το πρώτο γκολ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό σε τελική φάση Μουντιάλ!

Η μοναδική προηγούμενη συμμετοχή της χώρας στη διοργάνωση ήταν το 1974, όταν αγωνιζόταν ως Ζαΐρ και αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων με τρεις ήττες και χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Μεσολάβησαν περισσότερα από 50 χρόνια αναμονής, όμως ο Βισά φρόντισε να χαρίσει στους συμπατριώτες του μία στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μαρτίνες: «Έσπασα το δάκτυλό μου στον τελικό του Europa League - Πόναγα στο Μουντιάλ, πονάω ακόμη και σήμερα»

Έντσο Φερνάντες: «Όσο προχωρούσε το Μουντιάλ, ένιωθα εξάντληση - Παραμένει αγκάθι μέσα μου η κόκκινη στον τελικό»

Ρομέρο: «Ποιες συνωμοσίες; Είχαμε σωματικά προβλήματα σε όλο το Μουντιάλ, έπαιξα με ενέσεις και χάπια στον τελικό»

Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα του Μουντιάλ για Ισπανία και Ανδόρα

Μπαρτσελόνα: «Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο τελικός του Μουντιάλ 2030 να γίνει στο Καμπ Νου»

«Στο Μαρόκο ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030»

Βαρύτατες «καμπάνες» για Παρέδες και Μολίνα μετά τον καυγά στον τελικό του Μουντιάλ!

Βγαίνει σε δημοπρασία με... εξωπραγματική τιμή εκκίνησης η μπάλα από το γκολ με «το χέρι του Θεού»!

Νέα εθνική… ποδοσφαιρική εορτή στην Αργεντινή για να τιμηθεί η φετινή προσπάθεια της «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ!

Γκάβι: Έβαψε ροζ τα μαλλιά του μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ