Ανεξάρτητα από το πόσο επαρκές εφόδιο εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αποτελεί το 1-1 για τους παίκτες του Τραϊανού Δέλλα απέναντι στον Ολυμπιακό, ξέχωρα από το πού θα κάτσει, εντέλει, η μπίλια της πρόκρισης, δεν μπορείς ν' αμφισβητήσεις την προστιθέμενη αξία που αποκτά το «προϊόν» με την παρουσία της ΑΕΚ.

Αυτή η ΑΕΚ, έτσι όπως την είδαμε χθες, ξεψάρωτη και ψηλωμένη, που έχει αφήσει πίσω της την πελιδνή εικόνα της ομάδας της σεζόν 2012-13, όταν κατρακύλησε από τη Super League, μας έλειψε. Μας έλειψε ένα κανονικό ντέρμπι Ολυμπιακός -ΑΕΚ.

Διότι τέτοιο ήταν το χθεσινό. Μάλιστα, εάν κάποιος ανυποψίαστος τύχαινε να βρίσκεται στην κερκίδα του «Γ. Καραϊσκάκης» και του έλεγαν ότι οι δύο ομάδες έχουν διαφορά μίας κατηγορίας, θα έλεγε ότι τουλάχιστον στο ημίωρο η... Β' Εθνική ήταν εκείνη με τα ερυθρόλευκα. Προειδοποιητική βολή από τον Μπαρμπόσα, που εξουδετέρωσε ο Μέγερι, άλλη μια φάση μετά και η τρίτη ήταν και η φαρμακερή: χαμηλή παράλληλη σέντρα από τον Σοϊλέδη από αριστερά και ο Αραβίδης... γκολ!

Ο Αραβίδης, που μαζί με τον νεαρό Τζανετόπουλο (άνετος, ψυχωμένος κι αξιόπιστος στόπερ), τον Μπακάκη και τον Σοϊλέδη αποτέλεσαν το καρέ που δεν επέτρεψε πολλά «κόλπα» στον Ολυμπιακό. Ασύνδετη η ομάδα του Βίτορ Περέιρα, μία επανάληψη του Ολυμπιακού στο δειλινό του Μίτσελ στον Πειραιά, βρήκε ένα γκολ (πιστώθηκε στον Μιλιβόγεβιτς), όμως η «Ενωση», αν και δεν είχε παίκτες με προηγούμενες παραστάσεις από ανάλογο «μπρα ντε φερ», με εύθραυστο χαρακτήρα θεωρητικά, δεν άργησε να ισορροπήσει εκ νέου τον αγώνα.

Ομάδα δουλεμένη και με εξαιρετική φυσική κατάσταση ο «Δικέφαλος», έβγαλε τη γλώσσα στους γηπεδούχους, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και κέρδισε τις εντυπώσεις. Που δεν τις απομειώνει, σε καμία περίπτωση, το ροτέισον που ακολούθησε η άλλη πλευρά. Ας μη μας διαφεύγει, άλλωστε, ότι το «ερυθρόλευκο» γκολ προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ, ενώ ο διαιτητής Λαμπρόπουλος πήγε να τη βάλει με τα σφυρίγματά του στην περιοχή της.

Έλειψε, λοιπόν, η καλή ΑΕΚ από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή, όπως έλειψε ο καλός Ηρακλής, εκείνος που είδαμε νωρίτερα, στον άλλον χθεσινό προημιτελικό, να νικάει με το «καθαρό» 2-0 τον Πανιώνιο και ρίχνει θεμέλιο πρόκρισης. Οπως, για παράδειγμα, μας έχει λείψει και η Λάρισα. Σύλλογοι, που προσδίδουν «βάρος» και «χρώμα» στις διοργανώσεις πρώτης γραμμής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι Άγγλοι διαιτητές χρειάζονται επειγόντως σεμινάρια από τον Τιρπέν, που δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του!

«Κάποτε, ήταν καλύτεροι οι ημιτελικοί»: Φυσικά και δεν ισχύει, απλά μιλάει η… νοσταλγία και όχι τα γεγονότα!

Επειδή δεν πάει προς τα πίσω ο κόσμος, αντί να αλλάξουμε την τεχνολογία, καλύτερα να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους

Αυτή η στιγμή ήταν μαγική για αυτά τα παιδιά, αλλά τώρα, το στοίχημα θα είναι να κάνουν καριέρα!

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ, να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς

Η χειρότερη βραδιά παικτών και Κλοπ, έφερε τη Λίβερπουλ σε μονόδρομο, που είναι το πρωτάθλημα!

Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο-οξυγόνο για τον σύλλογο

Πόσο τεράστια ανάγκη έχει ένα νέο «πρότζεκτ Κυράστα» σήμερα ο Παναθηναϊκός, αφού «έκαψε» το πλησιέστερο που είχε!

Αξίζει… χειροκρότημα: Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου!

Η ιστορία δείχνει το δρόμο προς τον τίτλο για την Άρσεναλ: Νίκη στο «Έτιχαντ»!