Το συμβόλαιο του Φερνάντο Αλόνσο με τη McLaren λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και ο Ισπανός εξετάζει τις επιλογές του για το 2018. Η υπομονή του 26χρονου πιλότου φαίνεται να εξαντλείται, καθώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός σε κανένα Grand Prix, ενώ πολλές φορές τις προσπάθειες του περιόρισαν προβλήματα με τους κινητήρες της Honda. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 είπε ότι θα ελέγξει τους πιθανούς προορισμούς του για το πρωτάθλημα του 2018 μετά την καλοκαιρινή διακοπή.

«Θα ψάξω για κάποια άλλη ομάδα στη Formula 1. Η Formula 1 είναι η προτεραιότητά μου και στόχος μου είναι να κατακτήσω ακόμα ένα πρωτάθλημα. Αν δεν υπάρξει κάποια προοπτική για τη Formula 1, τότε θα ψάξω κάτι άλλο εκτός αυτής. Θα πάρω την απόφασή μου το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο και θα προσπαθήσω να εξαντλήσω όλες τις πιθανότητες», τόνισε ο πολύπειρος πιλότος.

Μέχρι στιγμής, οι τρεις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 (Mercedes, Ferrari, Red Bull) έχουν κάνει σαφές ότι δεν ενδιαφέρονται να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Αλόνσο.

Για το ποιο θα ήταν το στοιχείο που θα τον έκανε να παραμείνει στη McLaren, ο Ισπανός τόνισε ότι: «Θα εξαρτηθεί από το πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι. Ο καθένας έχει την άποψή του για το τι χρειάζεται, ώστε η ομάδα να γίνει ανταγωνιστική. Έχω και εγώ τη δική μου άποψη, αλλά δεν θέλω να την πω δημόσια. Αν αυτό αλλάξει, θα σκεφτώ το ενδεχόμενο να παραμείνω στη McLaren».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!