Το πρώτο του βήμα στο NBA πραγματοποίησε ο Τζον Πουλακίδας, στην ήττα των Μάβερικς από τους Χόρνετς με 117-90.

Ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός γκαρντ/φόργουορντ (1,98 μ.) πέρασε στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο και αγωνίστηκε για 14 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, καταγράφοντας 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος. Στο σκοράρισμα είχε 0/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο, σε μια συμμετοχή που είχε περισσότερο χαρακτήρα προσαρμογής και εμπειρίας.

Η ευκαιρία ήρθε λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του two-way συμβολαίου με τους Μάβερικς, που του επιτρέπει να βρίσκεται μεταξύ NBA και G-League, καλύπτοντας ανάγκες του ρόστερ.

Μέχρι πρότινος, ο Πουλακίδας αγωνιζόταν στους Οντάριο Κλίπερς, τη θυγατρική ομάδα των Λος Άντζελες Κλίπερς στη G-League. Σε 35 αγώνες είχε κατά μέσο όρο 12,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 27,3 λεπτά συμμετοχής.

Απόφοιτος του Γέιλ, ολοκλήρωσε την τελευταία του σεζόν στο κολεγιακό πρωτάθλημα με 19,4 πόντους ανά αγώνα, σουτάροντας με 40,8% από τα 7,25 μ., μαζί με 3,3 ασίστ και 1,3 ριμπάουντ σε 31,6 λεπτά. Παρά την παραγωγική χρονιά, δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ, συνεχίζοντας την προσπάθεια μέσω της G-League.

Οι Χόρνετς είχαν οκτώ παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ τον Μπράντον Μίλερ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Πρώτος σκόρερ των Μάβερικς και του αγώνα ήταν ο Μπράντον Γουίλιαμς με 18 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube