Η Ρωσία αποτέλεσε το στόχο σχεδόν 25 εκατομμυρίων κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων, ούτε αν έγιναν από ιδιώτες ή λογισμικά.

"Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες στις δομές πληροφόρησης στη Ρωσία που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το Παγκόσμιο Κύπελλο, αντιμετωπίστηκαν", δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, οι δηλώσεις του οποίου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων.

"Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται μια πολύ σημαντική προπαρασκευαστική επιχειρησιακή εργασία, ανάλυση και πληροφόρηση, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, η συγκέντρωσή μας βρισκόταν στο μέγιστο", υπογράμμισε ο Πούτιν.

Η Ρωσία που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου σε έντεκα πόλεις και δώδεκα στάδια έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από τους δυτικούς για κυβερνοεπιθέσεις.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς δήλωσε ότι οι κυβερνοπειρατεία που απειλεί τις ΗΠΑ εντείνεται, κυρίως αυτή που προέρχεται από τη Ρωσία.

"Ρωσικοί παράγοντες και άλλοι προσπαθούν επίσης να εκμεταλλευτούν τα σημεία στα οποία είμαστε ευάλωτοι στις ζωτικές υποδομές μας", σημείωσε.

Την Παρασκευή, οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε δώδεκα πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για κυβερνοπειρατεία στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή της στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ρωσικές και οι αμερικανικές αυτές δηλώσεις έγιναν λίγο πριν από την συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Ελσίνκι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ

Binance: Πώς οι χάκερ άρπαξαν 2,5 δισ. με μόλις 15 δολάρια

Κολωνός: Tραυματισμένος άνδρας από πυροβολισμό, μέσα σε αυτοκίνητο – Δύο προσαγωγές