«Πράσινο φως» στην εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα έδωσε η Γερμανία, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, κατά την κλειστή συνεδρίαση το ζήτημα της εκταμίευσης δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, με την Επιτροπή να λαμβάνει απλώς υπόψη τη θετική εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευση πληροί τα κριτήρια του Μνημονίου.

Ο λόγος που δεν έγινε ψηφοφορία είναι ότι καμία από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες δεν είχε προηγουμένως διατυπώσει ένσταση στην εκταμίευση, αν και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν ζητήσει συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια.

Κριτική στον Σόιμπλε

Σύμφωνα πάντως με τις πηγές της DW, οι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, του κόμματος της Αριστεράς και των Πρασίνων αξιοποίησαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορήθηκε από τους βουλευτές ότι αποφεύγει τη δημόσια συζήτηση για τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ομολογήσει ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά επειδή θεωρεί ότι το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο.

Αντικρούοντας τις κατηγορίες, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει τελικά και οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει υποσχεθεί ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση στο Συμβούλιο του Ταμείου, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τις 27 Ιουλίου.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, πως όπως και στο παρελθόν η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι θετική.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο

«Καμπανάκι» για έξαρση της γρίπης κατά τις γιορτές: Ποιοι κινδυνεύουν και πώς προστατευόμαστε

Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο»

Σχηματίζεται δικογραφία για το άνοιγμα των διοδίων στον Ευαγγελισμό από τους αγρότες

Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στον Όλυμπο κοντά στο καταφυγίο Πετροστρούγκα

Τσιάρας: Μπορούμε να βρούμε τον δρόμο της συνεννόησης με τους αγρότες