Ανοίγει σήμερα η αυλαία των πρώτων ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Οι έμποροι προσβλέπουν σε «αναθέρμανση» της αγοράς τις επόμενες οχτώ ημέρες - όσες, δηλαδή, θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις - αλλά την ίδια στιγμή η πλειονότητά τους εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο να ανοίξει το κατάστημά τους την Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ερώτημα αποτελεί, επίσης, για τους έμπορους το πως θα αντιδράσουν οι καταναλωτές στο νέο αυτό «πείραμα» που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αναγραφή όχι μιας, όχι δύο, ούτε τριών αλλά τεσσάρων τιμών για κάθε προϊόν.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις στο ταμπελάκι κάθε προϊόντος θα πρέπει να αναγράφεται:

α) η τιμή πριν το ΦΠΑ
β) η τιμή μετά το ΦΠΑ
γ) η αρχική τιμή
δ) η τιμή μετά την έκπτωση

Το δεύτερο στοιχείο, όπως παρατηρεί και η ΕΣΕΕ, που ίσως δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές είναι το φαινόμενο των εκπτώσεων «δύο ταχυτήτων», με μικρό και μεγάλο ποσοστό έκπτωσης για νέες και παλιές παραλαβές εποχιακών εμπορευμάτων.

Την ίδια ώρα το 63% των εμπορικών συλλογών της Ελλάδας θα απέχουν από το άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε σύνολο 177 εμπορικών συλλόγων, το 32% απαντά ότι θα ανοίξει τα καταστήματά, το 63% ότι δεν θα τα ανοίξει ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο κατηγορούμενος γιατρός ζητά να ερευνηθεί το κινητό του για τις λέξεις «μέθη» και «Μαζωνάκης»

Δολοφονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα: Ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι

«Πρωτόγνωρο το επίπεδο σχέσεων των δύο χωρών»: Live οι δηλώσεις Μάρκο Ρούμπιο - Γιώργου Γεραπετρίτη

Απάτη στον ΕΦΚΑ: «Είμαι αθώος, είναι σκευωρία» - Η μεταγωγή του Καμπούρη και των άλλων συλληφθέντων στην Ευελπίδων

Ταυτοποιήθηκαν οκτώ ανήλικοι για επίθεση σε 13χρονη σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Τέμπη: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων – Υποβολή αιτημάτων προανήγγειλε η Κωνσταντοπούλου

Τουρκία: Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ο πρόεδρος εταιρείας που ανήκει στον γιο κορυφαίου στελέχους του AKP

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα επιχειρεί να αποκτήσει υπεροχή στο Αιγαίο στις συνομιλίες με τον Ρούμπιο

Έκτακτη πληρωμή του επιδόματος τέκνων: Ποιοι θα πάρουν χρήματα