Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 2ου LG AegeanΒall Festival στην Ερμούπολη της Σύρου, έχει αρχίσει, καθώς την Τετάρτη 28 Ιουνίου ξεκινάει με τους αγώνες των ομάδων που συμμετέχουν στο 3 on 3 και το Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Ιουλίου, κορυφώνεται με τη συμμετοχή των λαμπερών αστέρων (μεταξύ άλλων Μπογκντάνοβιτς, Χάινς, Σλούκας, Μπουρούσης, Παπανικολάου) το μεγάλο γεγονός μπάσκετ του καλοκαιριού για την Ελλάδα.

Ο εμπνευστής του τουρνουά, Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «ΜΠΑΜ και ΚΑΤΩ» για τις προσδοκίες του από το τουρνουά, τα μεγάλα αστέρια που θα αγωνιστούν σε αυτό ως καλεσμένοι του και τον πορτοκαλί… άνεμο που θα πνέει το προσεχές πενταήμερο στο νησί του.

Παράλληλά, ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για την προσεχή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας ανδρών στο Ευρωμπάσκετ, την τεράστια επιτυχία της Εθνικής γυναικών και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Νίκο Ζέρβα και Μπάμπη Χριστόγλου, για:

-τις διακοπές του και την αναγκαία γι’ αυτόν ξεκούραση από την κοπιαστική σεζόν:

«Πραγματικά αν εξαιρέσουμε ένα τετραήμερο τουρ που έκανα στα νησιά με τους φίλους μου από την ομάδα, το πρόγραμμα είναι πολύ διαφορετικό από τις άλλες χρονιές. Δώδεκα η ώρα ύπνος, εννιά το πρωί ξυπνάω, κάνω το μπάνιο μου, το μεσημέρι κοιμάμαι ξανά και το βράδυ μία φορά ανά δύο-τρεις ημέρες κατεβαίνω για μία βόλτα στη χώρα της Σύρου. Έτσι όπως είναι το πράγμα φέτος βέβαια, δε με παίρνει αλλιώς…».

-το 2ο LG AegeanBall Festival στην Σύρο, την ανταπόκριση του κόσμου και το τι να περιμένουμε φέτος:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Πέρυσι σαν… πρωτάρηδες στη διοργάνωση κάναμε κάποια λάθη, φέτος είμαστε πιο οργανωμένοι σε πολλά θέματα. Θα είναι περισσότερος ο κόσμος που θα μπορέσει να το απολαύσει, καθώς οι κερκίδες θα είναι ακόμα μεγαλύτερες κατά 500 τουλάχιστον άτομα σε σχέση με τα 1200 πέρυσι, οι συμμετοχές των ομάδων είναι περισσότερες, ενώ έχουμε και περισσότερους παίκτες από το εξωτερικό, ενώ περιμένω και άλλους που πιστεύω πως θα μου πουν το τελικό “ok”. Θα έρθουν σίγουρα οι Μπογκντάνοβιτς, Χάινς και Σλούκας και από τα παιδιά που αγωνίζονται στην Ελλάδα, είναι μεταξύ άλλων ο Μπουρούσης, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Μάντζαρης, ο Αγραβάνης, ο Τσόχλας. Περιμένω μέχρι τη τελευταία στιγμή και τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Δημήτρη Διαμαντίδη».

-τον φιλανθρωπικό σκοπό του τουρνουά:

«Πάντα ο σκοπός από την αρχή ήταν το τουρνουά να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα χρήματα που μαζεύτηκα πέρυσι έχουν καθυστερήσει να πάνε στα ιδρύματα βέβαια και τους ζητάμε συγγνώμη, αλλά υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα λόγω της εμπλοκής του Δήμου. Φέτος τα λύσαμε όλα αυτά και θα τακτοποιηθούν πολύ πιο γρήγορα. Εκτός από τα ιδρύματα που θα βοηθήσουμε φέτος, έχουμε σκοπό να ολοκληρωθεί η συντήρηση του κλειστού της Ερμούπολης».

-τους χορηγούς του τουρνουά:

«Έχουμε πάρα πολλούς χορηγούς, αλλά θα αδικήσω κάποιους αν δε τους θυμηθώ και δε θέλω. Μπορεί ο κόσμος να τους δει στο site του LG AegeanBall».

-το πώς νιώθει για αυτό που κάνει για την Σύρο:

«Δε το βλέπω καθόλου για προσωπικό όφελος. Το κάνω για το μπάσκετ, αλλά και για τους ανθρώπους στην επαρχία που θέλουν να δουν από κοντά κάποιους παίκτες που δεν έχουν τη δυνατότητα. Το κάνω για το νησί μου, αλλά και γιατί πιστεύω πως γενικότερα η Ελλάδα, οι Κυκλάδες και η Σύρος, μπορούν να διοργανώσουν τέτοια τουρνουά και να προσελκύσουν τουρισμό. Γνωρίζω πολύ κόσμο εδώ, καταστηματάρχες που έχουν πρόβλημα και ήθελα να τους βοηθήσω προβάλλοντας το νησί. Να νιώσουν πιο άνετα και να έχουν περισσότερη δουλειά. Το είδα και από πλευράς επισκεψημότητας και όχι μόνο μπασκετικά. Το πενταήμερο που θα γίνει το τουρνουά δεν υπάρχει ούτε ένα δωμάτιο διαθέσιμο».

-την πρόθεση του Σινάν Γκιουλέρ να κάνει κάτι ανάλογο στην Τουρκία:

«Δεν έχει καταφέρει ακόμα να το κάνει αλλά είναι αλήθεια πως είναι στα άμεσα σχέδιά του. Του άρεσε πολύ σαν ιδέα και θέλει να υπάρξει και μία συνεργασία».

*Ο ΣΠΟΡ FM 94,6 είναι χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά και θα βρίσκεται στην Σύρο για να σας μεταφέρει όλη τη δράση και τις εικόνας που θα λάβουν χώρα στο νησί 28 Ιουνίου με 2 Ιουλίου.


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube