Προβληματισμένος και… άυπνος μένει ο Δημήτρης Πρίφτης από τις κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε ένα ωραίο παιχνίδι, είχαμε ομαδικότητα, γυρίσαμε καλά τη μπάλα, κάποιες στιγμές παίξαμε καλές άμυνες, αλλά αυτήν την καλή νοοτροπία να τη μεταφέρουμε και στα δύσκολα ματς που έρχονται. Οι επόμενες 8-10 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες και γεμάτες. Πρέπει να πάμε τη σωστή νοοτροπία. Πρέπει να υπογραμμίσω και την παρουσία του κόσμου καθώς μετά από ένα κακό αποτέλεσμα έδωσε το παρών και μας βοήθησε πολύ», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Για τη μη χρησιμοποίηση του Μαντζούκα: «Ήταν άρρωστος 4-5 ημέρες. Σήμερα ήρθε στο γήπεδο. Αν ο Νεοκλής (σ.σ. Αβδάλας) ήταν καλά, θα βρίσκονταν εκείνος στην 12άδα. Είχε έναν τραυματισμό από το Εφηβικό και για να μην κατέβουμε με 11 παίκτες μπήκε στην 12άδα. Όμως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί».

Για τον Φέρελ και το αν θα μπει στην Basket League: «Υπάρχει ο περιορισμός των έξι ξένων. Θα δούμε».

Για το διαφορετικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού από τα ματς της Ευρωλίγκας σε αυτά της Basket League: «Ο νούμερο “1” λόγος είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να χτίσουμε νοοτροπία και συμπεριφορά. Όταν ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση, ταχύτητα, κόντρα, επαφές και να εκτελούμε με ποιότητα. Δεν είναι απλό. Υπάρχει διαφορά επιπέδου των παιχνιδιών. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλά τα αποτελέσματα αλλά είναι δεδομένο ότι προσπαθούμε. Γίνονται αυτά και σε άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας με μεγαλύτερες επενδύσεις. Όταν κάποιος μας αξιολογεί θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και τα δεδομένα. Κανείς δεν κοιμάται ήσυχος με αυτές τις κακές εμφανίσεις. Ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ. Προσπαθούμε».

Για την πίεση: «Η πίεση είναι 80% εσωτερική. Δική μας. Θα θέλαμε να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Προφανώς και θα υπάρχουν φωνές που μας κριτικάρουν και είναι δυσαρεστημένοι από εμάς. Όμως είναι λογικό. Και το καταλαβαίνουμε. Να ξέρει ότι ο κόσμος ότι δεν έχουμε ήσυχο ύπνο. Μας καίει και μας απασχολεί. Είμαστε πολλές ώρες εδώ κάθε μέρα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για τον Πέρι: «Μακάρι να σταθεροποιηθεί και απέναντι σε σκληρότερους αντιπάλους. Έχει καλά στοιχεία, αλλά πρέπει να σταθεροποιηθεί. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Τον χρειαζόμαστε».

Για το αν θα προτιμούσε νίκες στη «διαβολοβδομάδα» και ήττα στο ΣΕΦ ή νίκη στο ΣΕΦ και ήττες στη «διαβολοβδομάδα»: «Όπως τα φέρει ο Θεός. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Να κάνουμε ότι καλύτερο όσο είμαστε υγιείς. Να νικάμε τον εαυτό μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube