Το σχέδιο «Ηρακλής» με στόχο την απομείωση των συσσωρευμένων κόκκινων δανείων στις τράπεζες, προωθεί άμεσα στη Βουλή το οικονομικό επιτελείο μετά την ολοκλήρωση του φορολογικού νομοσχέδιο.

Στις 13 Δεκεμβρίου η ψήφισή του στην Ολομέλεια

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, το επίμαχο σχέδιο νόμου βρίσκεται προ των πυλών και συγκεκριμένα υπολογίζεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, την επόμενη Πέμπτη 12/12 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια.

Ρύθμιση 30 δις προσδοκά το οικονομικό επιτελείο

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει στη ρύθμιση κόκκινων δανείων ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε σύνολο 75 δις και σε επίπεδο ποσοστού να μειώσει στο τέλος του έτους άνω του 40% του συσσωρευμένου αποθέματός τους.

Κατά πληροφορίες η Κομισιόν έχει δώσει το πράσινο φως στον «Ηρακλής», αποφαινόμενη ότι οι κρατικές εγγυήσεις θα παρέχονται έναντι αμοιβής με όρους της αγοράς ανάλογα με τον κίνδυνο που αναλαμβάνεται, δηλαδή, όπως θα ήταν αποδεκτό για έναν ιδιώτη επιχειρηματία υπό τους όρους της αγοράς.

14 με 18 Δεκεμβρίου ο προϋπολογισμός του 2020 στην Ολομέλεια

Την ψήφιση του σχεδίου «Ηρακλής» θα ακολουθήσει η συζήτηση και ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018 στην Ολομέλεια, ως το τελευταίο παραδοσιακά νομοσχέδιο πριν το κλείσιμο της Βουλής για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η «μάχη» του προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και θα ψηφιστεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Προφυλακίστηκε η σύντροφος του 37χρονου - «Τα χρήματα τα έπαιξε στον τζόγο»

Διπλό φονικό στη Φθιώτιδα: Ο δράστης είναι ο θείος των θυμάτων - «Δεν μου φέρονταν καλά»

Συναγερμός στην Ευρώπη: Απειλές για βόμβα σε 4 αεροσκάφη σε Βαρσοβία, Μούρθια και Σόφια!

Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Πέντε συλλήψεις

Τέμπη: «Ένιωθα να καίγομαι ζωντανή» - Η κατάθεση επιζήσασας από το κυλικείο

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων - Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες