Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση κουκουλοφόρων το απόγευμα, στο κτίριο που στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γεναδίου στην Αθήνα, όπου ο αστυνομικός της συνοδείας του πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διενεργούν προανάκριση, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της επίθεσης και του πυροβολισμού, καθώς και ο στόχος των κουκουλοφόρων.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στο διπλανό γραφείο με τον κ. Βαρβιτσιώτη, στον 2ο όροφο, στεγάζεται ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας.



Από την αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού, ενώ δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα, καθώς στο μεταξύ πυροβόλησε ο φρουρός του από τον δρόμο που βρισκόταν, και έφυγαν γρήγορα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μια ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων εμφανίστηκε έξω από το κτίριο και περίπου 5-6 από αυτούς ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου προξένησαν φθορές στην πόρτα του συνεταιρισμού, πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο ανάμεσα στα δύο γραφεία, τη λέξη «αλληλεγγύη».

Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός από τον δρόμο, όπου βρισκόταν ο αστυνομικός συνοδός του κ. Βαρβιτσιώτη στο αυτοκίνητο του και τον περίμενε να κατέβει, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή.

Ο αστυνομικός μέχρι και πριν από λίγο δεν είχε δώσει κατάθεση, η οποία αναμένεται να φωτίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Πηγή: thetoc.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Πού θα φτάσουν τα 6 μποφόρ