Η υποστήριξη για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Γερμανίας ανήλθε στο 32%, μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από τους συντηρητικούς της Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern.

Το κεντροαριστερό SPD, ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, έχει αυξήσει τα ποσοστά του μετά τον ορισμό του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου του κόμματος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση, η υποστήριξη για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα τους στη Βαυαρία (CSU) παραμένει σταθερή στο 33%. Η υποστήριξη προς το SPD σημειώνει αύξηση μίας ποσοστιαίας μονάδες σε διάστημα μίας εβδομάδας. Το περιθώριο λάθους είναι συν/πλην 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.500 ψηφοφόρων, το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σημειώνει πτώση μίας μονάδας και συγκεντρώνει ποσοστό 8%, ενώ η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων και την Αριστερά παραμένει αμετάβλητη στο 8% και στο 7% αντίστοιχα.

Το φιλικό προς τους επιχειρηματίες Κόμμα Ελεύθερων Δημοκρατών χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και πέφτει στο 6%. μόλις πάνω από το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ είπε πως, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το SPD θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και την Αριστερά και πρόσθεσε πως το συνδυασμένο ποσοστό τους (47%) θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Λήξη συναγερμού στο «Crown Iris» στη Σύρο - Αρνητικοί οι έλεγχοι για εκρηκτικό μηχανισμό

Ισπανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Συνελήφθη 52χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Βρέθηκε ψηφιακός φάκελος με πάνω από 3.900 αρχεία

Μπενέα στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Παραμένουν ανάλγητοι οι της ΜΚΟ»

Συναγερμός στο λιμάνι της Σύρου – Έρευνες για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Pizza Fan: Δεσμεύσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ελληνικό FBI: 5 συλλήψεις για εκβιασμούς και επιθέσεις με χειροβομβίδες – Από τις φυλακές ο αρχηγός

Τραμπ: Επιβεβαίωσε επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον αντιαεροπορικών υποδομών στο Ιράν

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Σαμοθράκη: Kαταστροφές σε αγροτικούς δρόμους - Κλειστά σήμερα τα σχολεία