Εκτεταμένα προβλήματα με κατολισθήσεις και φερτά υλικά καταγράφονται τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές της Ηπείρου, λόγω των έντονων καιρικών.

Η Ιόνια Οδός παραμένει εκτός κυκλοφορίας στο ύψος της Συκούλας μετά τη μεγάλη κατολίσθηση, ενώ η αποκατάσταση εκτιμάται ότι θα απαιτήσει αρκετό χρόνο. Η κυκλοφορία στο τμήμα Άρτα – Αμφιλοχία εξυπηρετείται μέσω της Εθνικής Ιωαννίνων – Αντιρρίου, σύμφωνα με το ΕΡΤnews. Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση στην Πρέβεζα. Η Εθνική Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας παρουσιάζει συνεχή φαινόμενα κατολισθήσεων ενώ προβλήματα εντοπίζονται σε Μυρσίνη, Μύτικα και Καστροσυκιά.

Μεσσηνία: Ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια
Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει τοιχίο από πλινθόκτιστο σπίτι στο κέντρο της Μεσσήνης. Ευτυχώς κανείς δεν περνούσε εκείνη τη στιγμή και δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα επεκτείνονται σε ολόκληρο τον νομό, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια που σκεπάστηκαν απ`το νερό.

Το φράγμα του ποταμού Παμίσου, στην περιοχή του Άρη, βρέθηκε στα όριά του κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας.

Ηλεία: Στα όρια της υπερχείλισης η στάθμη του Αλφειού
Από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών καταγράφηκαν κατολισθήσεις στο Κατάκολο και στον παραποτάμιο δρόμο του Αλφειού.

Στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τον δήμο του Πύργου με τον δήμο Αδρίτσενας, λίγα μέτρα μακριά από το φράγμα του Αλφειού, οι κατολισθήσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Αν συνεχίσει να κατεβάζει νερά ο Λάβανας ποταμός, δεν θα αποτραπεί υπερχείλιση, προειδοποιούν οι τοπικές αρχές, την ώρα που η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να επηρεάσει τις επιβαρυμένες περιοχές.

Kατολισθήσεις στην Πάργα: Βράχια καταπλάκωσαν αυτοκίνητα
Αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από βράχια στην περιοχή της Πάργας η οποία το τελευταίο τριήμερο αντιμετωπίζει συνεχή προβλήματα καταπτώσεων και κατολισθήσεων.

Πάργα, Ανθούσα και Αγιά είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο με τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να δώσουν πρόχειρες προσβάσεις.

«Γίνεται προσπάθεια για λύσεις όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα απαιτηθεί χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα. Η συνεχής βροχόπτωση που εκδηλώνονται και η μορφολογία του εδάφους οδηγούν σε συνεχείς καταπτώσεις. Το έδαφος ρευστοποιείται στην κυριολεξία» ανέφερε στο Epiruspost ο Δήμαρχος της Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Τα εντονότερα προβλήματα είναι στη Δημοτική Ενότητα της Πάργας, στην είσοδο της πόλης της Πάργας αλλά και μέσα στον οικισμό.

Φωτογραφίες και πληροφορίες από το epiruspost.gr

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος Μαζωνάκη: Αναζητήσεις για «αντίδοτο στην προποφόλη» και «μυδρίαση» στα κατασχεμένα κινητά

Έσβησε η φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Κρήτη: «Πρωτόγνωρη ένταση των καιρικών φαινομένων» - Συσσώρευση υδάτων, απαγόρευση κυκλοφορίας

Εφορία: Πώς κόβονται έως και στο μισό τα πρόστιμα - Τα 5 «παράθυρα» για τους οφειλέτες

FlyDubai: Το ανησυχητικό παρελθόν του συγκυβερνήτη - Είχε αποκλειστεί στο Ομάν για εξτρεμιστικές απόψεις

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Μεταξουργείο – Διακοπή κυκλοφορίας στην Κεραμεικού

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές