Προφυλακίστηκαν οι δύο από τους τρεις οπαδούς του Ηροδότου που συμμετείχαν στα επεισόδια που οδήγησαν στον ξυλοδαρμό του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, ο οποίος χαροπαλεύει.

Πρόκειται για έναν 27χρονο που φέρεται να επιχείρησε να κατεβάσει ένα πανό των φιλοξενουμένων από τις κερκίδες κι έναν 24χρονο που φέρεται να έχει χτυπήσει το θύμα. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε φορά που αγωνίζεται ο Ηρόδοτος αφέθηκε ο 22χρονος που φέρεται να είχε συμμετοχή στην προσπάθεια να κατεβάσουν το πανό από τις κερκίδες. Ενώπιον του εισαγγελέα εμφανίστηκε και ο τέταρτος που αναζητούσε η αστυνομία, ένας 32χρονος άνδρας, που πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή. Στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στα γεγονότα.

Οι Απόστολος Βαρδάκης και Διονύσης Βέρρας, δικηγόροι του 27χρονου που προφυλακίστηκε, δήλωσαν: «Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν σε 2 φάσεις. Ο 27χρονος είχε συμμετοχή μόνο στην πρώτη φάση οπότε και επιχειρούσαν να κατεβάσουν το πανό και όχι στην δεύτερη φάση, δηλαδή κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του 46χρονου. Εκφράζουμε την λύπη μας για ό,τι συνέβη. Εμείς ωστόσο έχουμε πολλούς μάρτυρες που πρόκειται να καταθέσουν και ελπίζουμε το δικαστήριο να μας δικαιώσει».

Οι Γιώργος Στειακάκης και Λεωνίδας Αρχανιωτάκης, δικηγόροι του 22χρονου που αφέθηκε ελεύθερος , δήλωσαν: «Εμείς από την αρχή ισχυριστήκαμε ότι δεν προέκυπτε η συμμετοχή μας στο επεισόδιο και η εξέλιξη δικαίωσε τους ισχυρισμούς μας. Στη πορεία η ανάκριση θα ρίξει φως στις πτυχές της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των τριών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση, ενώ στον 24χρονο ασκήθηκε και δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στην κατοχή του βρέθηκε με σιδερογροθιά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναργειακός: «Κάηκε» το Άργος για τη φιέστα της ανόδου στη Super League 2!

Ο Ατρόμητος Πειραιά έχανε 5-0 στο ημίχρονο από τον Απόλλωνα και βγήκε με 6 παίκτες στο β' για να διακοπεί το ματς!

Στη Super League 2 και ο Εθνικός Κεραμιδίου - Οι 4 που ανεβαίνουν, οι 4 που θα δώσουν μπαράζ και οι… πεσμένοι!

Ανέβηκε οριστικά στη Super League 2 και το πανηγύρισε με σαμπάνιες ο Παναργειακός!

Γ' Εθνική: Υποβιβάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ξέφυγε στο +4 ο Παναργειακός, αμετάβλητη η κορυφή στον 2ο όμιλο!

Γ’ Εθνική: Συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ σε 2ο και 3ο όμιλο - Οδεύει προς… τοπικό ο ιστορικός Απόλλων Σμύρνης!

Πανιώνιος: Τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Γ' Εθνική: Παραμένουν αφεντικά για την άνοδο Εθνικός Κεραμιδίου και Παναργειακός

«Campeones»: Πάρτι στα αποδυτήρια του Πανιωνίου μετά την άνοδο στη Super League 2

Γ' Εθνική: Εξασφάλισε την άνοδο στη Super League 2 ο Πανιώνιος!