Προφυλακίστηκε μετά από απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά. Το μέλος της Χρυσής Αυγής για τον οποίο εκδόθηκε δεύτερο ένταλμα σύλληψης εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 32χρονος, που απολογήθηκε στην 6η ανακρίτρια Πειραιά αλλά και στον εισαγγελέα, είχε ξεχάσει το κινητό του και την αστυνομική του ταυτότητα στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και όπως είχε υποστηρίξει, είχε συναντηθεί με τον Γ. Ρουπακιά προκειμένου να λάβει έντυπο υλικό για να το μοιράσει στην περιοχή την επόμενη ημέρα.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.

Έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής τού συλληφθέντος, ήταν ο πατέρας και συγγενείς του.

Σε βάρος του 32χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου σε δηλώσεις της τόνισε: «Σεβόμαστε την κρίση των δικαστικών Αρχών, αλλά θεωρούμε την απόφαση σχετικά με την προσωρινή κράτηση του εντολέα μας άδικη, διότι δεν αποδεικνύεται από κανένα απολύτως στοιχείο η φυσική του παρουσία στον χώρο».

Ανέφερε ότι για το θέμα έχουν δοθεί στις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές πλήρεις εξηγήσεις και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία κατάθεση που να μπορεί να επιβεβαιώνει τη φυσική παρουσία του 32χρονου στον χώρο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο μεταξύ, σχετικά με την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ και του συνδικάτου μετάλλου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής, δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων στην υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν την επίθεση.

Για την αιματηρή επίθεση στο Πέραμα κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις που είχαν αναγνωριστεί από τα θύματα ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των προφυλακισθέντων, κατά την απολογία του στον ανακριτή, δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, στην τοπική οργάνωση του Περάματος.

Για τις συνθήκες της επίθεσης είπε ότι δεν επιτέθηκαν εκείνοι, αλλά ότι δέχτηκαν επίθεση από τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι «εκείνοι ήταν οι κουκουλοφόροι».

Σχετικά με το άτομο που αφέθηκε ελεύθερο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία, καθώς μπορεί να βρέθηκε στο σημείο, αλλά δεν εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση.

Πηγή: Newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα – Η αγαπημένη ηθοποιός φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών

Βίντεο - ντοκουμέντο από το Ιράν: Αστυνομικοί εκτελούν διαδηλωτή στο δρόμο

Συνελήφθη 36χρονος για απάτη κατά του Δημοσίου – Η ζημία ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

ΥΠΕΘΟ: Ταχύτερες πληρωμές και υψηλή δημοσιονομική υπευθυνότητα στον προϋπολογισμό του 2025

Η χρυσή εποχή των κατοικιδίων – Πώς η μοναξιά γεμίζει τα ταμεία μιας αναπτυσσόμενης αγοράς

Συνεχίζεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα: Δεν φαίνεται να είναι η κοπέλα που εθεάθη στη Βάρη

Δύο συλλήψεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Χειροπέδες σε εγκληματική οργάνωση που έκανε ληστείες στην Αττική - Ανάμεσά τους και γνωστό μοντέλο

16χρονος άρπαξε το αμάξι της μητέρας του στον Πύργο - Τον καταδίωξαν και επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικά

Πρώτη ποινή 5ετούς κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γέολ - Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή