Αυλαία και στο Gold Cup με δύο αναμετρήσεις.

Η οικοδέσποινα Αίγυπτος κοντράρεται στο εθνικό στάδιο του Καΐρου με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι «Φαραώ» προέρχονται από τη νίκη στην πρεμιέρα με το φτωχό 1-0 επί της Ζιμπάμπουε, σε ένα παιχνίδι πάντως όπου είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα. Ομως, παρά το θετικό αποτέλεσμα στις τάξεις της ομάδας επικρατεί αναβρασμός μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, καθώς φέρεται πως τέσσερις παίκτες, μεταξύ των οποίων και οι Αμρ Ουάρντα και Αχμέντ Χασάν, παρενόχλησαν μέσω μηνυμάτων γνωστό μοντέλο της χώρας το βράδυ της Παρασκευής.

Ο προπονητής της Αιγύπτου, Χαβιέρ Αγκίρε, καλείται να επαναφέρει το θετικό κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας, θέλοντας μια πειστική εμφάνιση απέναντι σε έναν κατώτερο αντίπαλο όπως είναι το Κονγκό. Μια καλή επιλογή είναι ο άσος σε συνδυασμό με Over 2.5.

Για τον δεύτερο όμιλο, η Νιγηρία αντιμετωπίζει τη Γουινέα με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου. Η ομάδα του Γερμανού τεχνικού, Γκέρνοτ Ρορ, δυσκολεύτηκε αρκετά στην πρεμιέρα απέναντι στο Μπουρουντί, παίρνοντας τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρη στο γκολ του Ιγκάλο στο 77’.

Από την άλλη πλευρά, η Γουινέα σε ακόμα ένα επίσημο παιχνίδι βρέθηκε να προηγείται στο σκορ, με τη Μαδαγασκάρη να φέρνει… τούμπα το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά (49’-55’). Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Πολ Πουτ ήταν να «σώσουν» τον βαθμό της ισοπαλίας έντεκα λεπτά αργότερα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καμανό για το τελικό 2-2.

Μια σοβαρή Νιγηρία μπορεί να «κλειδώσει» από σήμερα κιόλας την πρώτη θέση του ομίλου έχοντας απέναντί της μια αρκετά ασταθή αμυντικά ομάδα. Τον άσο τον συναντάμε στο αξιόλογο 1.85 και αποτελεί επιλογή μας, ενώ αν κάποιος παίζει ασιατικό χάντικαπ μπορεί να κοιτάξει το -0,75 των Νιγηριανών σε απόδοση πάνω από 2.10.

Αγωνιστική δράση υπάρχει όμως και τα ξημερώματα, καθώς πέφτει η αυλαία των ομίλων στο Gold Cup που διεξάγεται στα γήπεδα των ΗΠΑ με τα δύο παιχνίδια του τέταρτου ομίλου. Ολα τα φώτα είναι στραμμένα στην αναμέτρηση του Παναμά με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα κρίνει και την πρώτη θέση του ομίλου, αφού οι δύο ομάδες έχουν το απόλυτο (2/2) και ισοβαθμούν στην κορυφή με έξι πόντους. Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και είναι οι ΗΠΑ, όμως μιλάμε για δύο άκρως επιθετικές ομάδες με κίνητρο. Επομένως αρκετά πιθανό φαντάζει το Over 2.5 σε απόδοση 1.75.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube