Εντάξει, δεν θα απολαύσουμε τα σούπερ «μωρά» του Αγιαξ ή την ποιότητα ενός Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ, αλλά παράπονο δεν έχουμε. Αρσεναλ, Τσέλσι, Βαλένθια, ακόμα και η εξαιρετική φέτος Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, υπόσχονται ποδόσφαιρο υψηλού ρυθμού…

Το ματς στη Γερμανία, Αϊντραχτ – Τσέλσι, θα μπορούσε να αποτελέσει, στοιχηματικά, μια καλή επιλογή στα γκολ, ωστόσο τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην επίθεσή τους, με Ρέμπιτς (τιμωρημένος) και Αλέρ (τραυματίας), μας βάζουν σε δεύτερες σκέψεις. Ετσι κι αλλιώς, η Τσέλσι είναι πιθανό να προσπαθήσει να συμβιβαστεί –γιατί όχι- με μια ισοπαλία.

Αντίθετα, θα ποντάρουμε στο ματς του Λονδίνου, Αρσεναλ – Βαλένθια. Ζευγάρι με έντονο παρελθόν, μεταξύ άλλων έναν τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1980 (νίκη στα πέναλτι οι Ισπανοί) και έναν προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές του 21ου αιώνα (πάλι νικητές οι Ισπανοί), όταν «κανονιέρηδες» και «νυχτερίδες» θεωρούνταν, δικαίως, δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη.

Στη μετά – Βενγκέρ εποχή, η Αρσεναλ προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της. Ο Ουνάι Εμερι, παλιός τεχνικός της Βαλένθια, ήξερε από την αρχή ότι ποτέ μια τέτοια μεταβατική περίοδος δεν είναι εύκολη. Προσπαθεί να αλλάξει μικρά πράγματα, από τον τρόπο προπόνησης μέχρι το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι καλός τεχνικός, αλλά ασφαλώς χρειάζεται χρόνο για να φτάσει την Αρσεναλ στο επίπεδο των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, που φέτος διεκδικούν τον τίτλο.

Η Βαλένθια, από την άλλη, βαδίζει εδώ και μια διετία σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ υπό τον Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ. Επίσης ικανότατος τεχνικός, με ξεκάθαρες ιδέες και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Την πρώτη του χρονιά στο «Μεστάγια» έβγαλε τέταρτη τη Βαλένθια και την επανέφερε στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη δεύτερη, την τρέχουσα, στόχος είναι ένας τίτλος. Θα έχει την ευκαιρία της, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Βάσει φόρμας, ποιότητας και δυναμικής, ο αποψινός πρώτος ημιτελικός μοιάζει απόλυτα ισορροπημένος. Συνεπώς, ο όποιος φαβοριτισμός της Αρσεναλ στις αποδόσεις, δεν προκύπτει από κάπου. Ναι, ασφαλώς η έδρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ωστόσο η Βαλένθια είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει περισσότερο στους κενούς χώρους. Αυτό είναι το αγαπημένο της στυλ. Ποντάρουμε στην ισοπαλία (3.50) και παράλληλα θα κάνουμε ένα fun bet στο ακριβές σκορ 1-1, το οποίο πληρώνει 6 φορές τα λεφτά του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube