Προκαλεί και πάλι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ, επιμένοντας στη ρητορική της Άγκυρας περί «άδικης μεταχείρισης» της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης. Κι αυτό παρά τη σαφή θέση και επιχειρηματολογία της Αθήνας για τη μουσουλμανική μειονότητα.

«Οι άδικες και παράνομες πρακτικές της Ελλάδας απέναντι στους ‘’Τούρκους’’ της Δυτικής Θράκης συνεχίζονται. Οι ελληνικές αρχές παραβιάζουν επί χρόνια με παράνομο τρόπο το δικαίωμα της Τουρκικής Μειονότητας να εκλέγει τους δικούς της μουφτήδες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του AKP σε δηλώσεις του, που ανήρτησε και στο X.

«Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα οφείλει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την δικαιοσύνη. Οι παρεμβάσεις σε αυτό το βασικό θρησκευτικό και πολιτιστικό δικαίωμα της ‘’Τουρκικής’’ Μειονότητας να εκλέγει τους μουφτήδες της δεν φέρνουν επίσης σωστά αποτελέσματα όσον αφορά το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εάν η κυβέρνηση της Αθήνας επιδείξει μια νομικά σύμφωνη και ειλικρινή προσέγγιση, αυτό θα ήταν σωστό τόσο για την παράδοση των δικαιωμάτων της ‘’Τουρκικής Μειονότητας’’ όσο και για πιο θετικές συνεισφορές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» προσθέτει ο Τσελίκ.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη