Τη στιγμή που η επίσημη απάντηση του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας, είναι: «Ό,τι συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε», δεκάδες είναι τα σενάρια ειδικών και μη για την τύχη του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το περασμένο Σάββατο.

Μία από τις θεωρίες, όμως, που έχουν γίνει ανάρπαστες, κάνοντας το γύρο του Διαδικτύου, ανήκει σε έναν 20χρονο Αμερικανό φοιτητή, ο οποίος υποστηρίζει πως το πρόβλημα της πτήσης MH 370 ξεκίνησε από την άτρακτο του αεροσκάφους.

Ο Άντριου Όντι που σπουδάζει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, έχει πάθος με την αεροναυπηγική, καθώς ο πιλότος πατέρας του τον μύησε σε αυτή.

Μελέτησε, λοιπόν, με προσοχή όσα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα για το εξαφανισμένο αεροσκάφος και κατέληξε πως υπήρχε μία αναφορά ρωγμής στην άτρακτο του αεροπλάνου, η οποία επηρέασε το ραντάρ και επομένως το στίγμα που έστελνε στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Μιλώντας στην Singapore Daily δήλωσε πως το πιθανότερο είναι να έπαψε να στέλνει σήμα, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζει, για λόγους που δεν εξηγεί, ότι σημειώθηκε σταδιακή αποσυμπίεση, με αποτέλεσμα οι επιβάτες σιγά - σιγά να πέσουν λιπόθυμοι και οι κυβερνήτες να χάσουν την αίσθηση της πραγματικότητας χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν μάσκες οξυγόνου.

Ο Όντι πρόσθεσε, μάλιστα, πως καθώς ήταν νυχτερινή η πτήση, ενδέχεται οι επιβάτες να κοιμόντουσαν και επομένως να μην αντιλήφθηκαν την αποσυμπίεση στην καμπίνα.

Σύμφωνα, πάντα με τη θεωρία του, ο αυτόματος πιλότος διατηρούσε το αεροσκάφος στην προκαθορισμένη πορεία του και υψόμετρο πριν καταπέσει στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, στον Ειρηνικό Ωκεανό ή στη θάλασσα της Ιαπωνίας, δηλαδή μίλια μακριά από το σημείο που οι τοπικές αρχές ερευνούν.

Πηγή: Parapolitika.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής