Την πρόκρισή τους στην 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισαν Παναχαϊκή, Βέροια και Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 2-1 μέσα στη Νεάπολη επί του Ιωνικού, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί στο ζευγάρι. Το σκορ άνοιξε στο 17’ ο Μωραΐτης με κοντινό πλασέ, έπειτα από ασίστ του Κυνηγόπουλου, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 40’ με τον Μάναλη, που έκανε το 1-1 με
σουτ εκτός περιοχής. Το νικητήριο γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κυνηγόπουλος με κεφαλιά στο 77’ από εκτέλεση κόρνερ του Κολ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Αρναούτης):
Κουρεπίνης, Τσιριγώτης (68? Ντάγκας), Γκοτσούλιας, Κρητικός, Καλλέργης, Γκούμας, Φουρλάνος, Τιεντσέου, Ιωάννου, Μάναλης (81? Σμυρλής), Παπουτσογιαννόπουλος.

Παναχαϊκή (Μιλόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Πατρώνης (46? Μαυριάς), Κολ, Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (81? Ιντζόγλου), Μωραϊτης (90? Αντωνακόπουλος), Τσελεπίδης.



Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Βέροια, που όχι μόνο πήρε την πρόκριση επί του Λεβαδειακού, που αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία, τον «πάτησε» με 3-0. Το σκορ για την ομάδα της Ημαθίας άνοιξε στο 54’ ο Αλμπέρτο Σιμόνι, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Κανούλα. Ο τελευταίος άρχισε τη φάση του 61’ για το 2-0, όταν έκανε το σουτ, ο Κοκκαλάς απέκρουσε, αλλά ο Πέντα πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 71’ με πλασέ του Πασά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Θεοδοσιάδης): Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Πολύζος, Βεργώνης (74’ Μπλέτσας), Πέντα (78’ Ζούρκος Ν.), Χαντζάρας (68’ Πασάς), Κανούλας, Σιμόνι.

Λεβαδειακός (Σπανός): Κοκκαλάς, Αργυρόπουλος, Παντελίδης, Λιάγκας, Φυτανίδης, Μητρόπουλος, Κοζορώνης (66’ Μακρής), Συμελίδης, Εν' Νομό (66’ Χατζηλάμπρος), Ορφανίδης (46’ Καστιγιόν), Ιωαννίδης.



Οριακή νίκη, που όμως ήταν αρκετή, πήραν τα Τρίκαλα κόντρα στη Δόξα Δράμας με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 44’ ο Κώστας Παπαγεωργίου και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 65’ λόγω αποβολής του Παντελή Ριζογιάννη

Τρίκαλα (Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Ντόσης, Γιαννίτσης, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Αλέξιτς (79’ Λώττας), Πελάεζ (74’ Οικονομόπουλος), Τεγούσης, Σταμάτης (90’ Ελευθεριάδης),

Δόξα Δράμας (Ανυφαντάκης): Μένκα, Παπαργυρίου, Μαρκοπουλιώτης, Αργυρόπουλος, Οικονόμου (56’ Αποστολίδης), Κρητικός (68’ Ρόβας), Πλέγας (68’ Σαμπανίδης), Ιωαννίδης, Κουκόλης, Κοντός, Καψάλης




ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ:
Βέροια - Λεβαδειακός 3-0

Τρίκαλα - Δόξα Δράμας 1-0

Ιωνικός - Παναχαϊκή 1-2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (16:00)
Καλαμάτα - Α.Ε. Καραϊσκάκης

Αιγάλεω - Εργοτέλης

Αιολικός ή Κόρινθος/Νίκη Βόλου - Απόλλων Σμύρνης

Καβάλα - Κισσαμικός

Πανασπροπυργιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Αταλάντη/Ολυμπιακός Βόλου - Απόλλων Πόντου

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (11:00)

Πανθηραϊκός - Πλατανιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube