Η Λοκομότιβ Κουμπάν δεν συνάντησε μεγάλη δυσκολία κόντρα στην ουραγό του ΣΤ’ ομίλου του Top 16 της Euroleague, Ζαλγκίρις. Επικράτησε στο Κάουνας με 86-85, για την 11η αγωνιστική, έφτασε τις 5 νίκες και απέχει μόλις μία από την τέταρτη του γκρουπ Μπάγερν Μονάχου, την οποία και θα αντιμετωπίσει στο φινάλε της φάσης των «16».

Η ομάδα του Πασούτιν διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στους «8», ενώ θεωρητικά έχει ευκολότερο πρόγραμμα από τους Γερμανούς.

Πλουραλισμός στο σκοράρισμα για τους νικητές. Για τους Λιθουανούς ξεχώρισε ο Γιαβτόκας με 18, στους 8 έμεινε ο Γιασικεβίτσιους που έχασε το τελευταίο σουτ.

Το ματς:

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε την αναμέτρηση η Λοκομοτίβ η οποία έκανε ένα σερί 7-0. Η φιλοξενούμενη Ζαλγκίρις απάντησε με επιμέρους 8-2 και έφερε το παιχνίδι στον πόντο(9-8). Στη συνέχεια του ματς και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 23-22 για τους φιλοξενούμενους. Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η Ζαλγκίρις άνοιξε λίγο τη διαφορά στο +5 (28-23). Δεν έμεινε όμως εκεί. Συνέχισε να φορτσάρει και κατέφερε να οδηγηθεί στα αποδυτήρια στο +9 (50-41).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά συνέχισε να βρίσκεται σε διψήφιο νούμερο, με τη Ζαλγκίρις να φτάνει μέχρι και το +12 (60-48). Όμως ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων με ένα σερί 7-0 έφερε το παιχνίδι στο +5 (60-55). Ο Μίλακνις με τρίποντο δυο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έκανε το 62-60 και μαζί το ματς… ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκαν μέσα για να καθαρίσουν τα πράγματα, έφτασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο +13 (74-61) και έδειξαν να τα καταφέρνουν. Τελικά έστω και δύσκολα χάρις σε άστοχο τρίποντο του Γιασικεβίτσιους στο φινάλε του αγώνα, πήραν το ροζ φύλλο (86-85) που τους κρατάει ζωντανούς στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-50, 61-65, 85-86

Ζαλγκίρις (Στομπέργκας): Γκουντάιτις 14 , Πότσιους 16, Λιπκεβίτσιους 3, Κλιμαβίτσιους, Γιαβτόκας 18,Γιασικεβίτσιους 8, Μίλακνις 14, Κούπσας 5, Ντίμσα 2, Ντέντμον 5

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Πασούτιν): Μπράουν 15, Γουίλιαμς 11, Χέντριξ 15, Καλνιέτις 11, Λικχοντέι 2 , Γιασάιτις 9 , Ζούμπκοφ 1, Ζουκανένκο 3, Μάριτς 7 , Πονκρασόφ 9, Σίμον 3

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το Σούπερ Καπ της Ευρωλίγκας οδεύει προς Άμπου Ντάμπι - Ανοιχτό και το σενάριο Κωνσταντινούπολης

Κορυφαίος παράγοντας της EuroLeague ο Γιανκούνας της Ζαλγκίρις

Μπουενο: «Πιστεύω ακόμα ότι μπορούμε να βρούμε κοινό σημείο με το ΝΒΑ - Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο δυνατή»

Η ανάρτηση της Ευρωλίγκας για Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη: «Ακριβώς όπως παλιά»

Ευρωλίγκα: Με 24 ομάδες από τη σεζόν 2027/28 - Επενδύσεις άνω των 1,2 δισ. ευρώ

Ανέλαβε πρόεδρος της Ένωσης προπονητών της Ευρωλίγκας ο Πασκουάλ

Παρτίζαν: «Ο Μπόνγκα ενεργοποιεί τη ρήτρα του και πάει σε άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας»

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τρεις από τις τελευταίες Ευρωλίγκες, αλλά όχι τη φετινή»

Ντίνος: «Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξέλιξης»

Κορυφαία ομάδα της Euroleague στο μάρκετινγκ και φέτος ο Παναθηναϊκός