Να... τελειώσει τη δουλειά χτίζοντας πάνω στις βάσεις που έβαλε στη Γαλλία καλείται ο Προμηθέας. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου υποδέχεται στις 20:30 (COSMOTE Sport 4) τη ΛεΜαν στο «Δημήτρης Τόφαλος» με στόχο να «ζευγαρώσει» τις επιτυχίες του κόντρα στο γαλλικό συγκρότημα, του οποίου επικράτησε την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας με 78-68.

Εάν η ομάδα της Πάτρας κάνει το 2-0, συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» της στη φάση των «16» και τον 12ο όμιλο του BCL, τον οποίο συμπληρώνουν η ΑΕΚ, η ισπανική Μούρθια και ο νικητής του ζευγαριού Χάποελ Χολόν (Ισραήλ)-Οστάνδη (Βέλγιο).

Σε περίπτωση που η ΛεΜαν ισοφαρίσει σε 1-1, η σειρά θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου (21:30) στη Γαλλία.

Οι Πατρινοί προέρχονται από τη βαριά ήττα με 101-72 στην Καρδίτσα το Σάββατο, όπου παρουσιάστηκαν εμφανώς επηρεασμένοι από τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. H δε ΛεΜαν είναι ενδέκατη στη γαλλική λίγκα με ρεκόρ 8-10, αλλά έχει να αγωνιστεί εκεί από τις 27 Δεκεμβρίου, όταν έχασε με 111-96 στην έδρα της Σολέ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Κρέιτς (Σλοβενία), Σεργκέι Ζάστσουκ (Ουκρανία) και Άντρις Αουνκρόγκερς (Λετονία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube