Νέα αρχή με νέο προπονητή για τον Προμηθέα. Το ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη της ομάδας στο Eurocup, με 83-80 στην παράταση απέναντι στην Μπούρσασπορ στο «Τόφαλος», για την 4η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου.

Οι Πατρινοί ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκαν και στο -15 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψαν και παρότι απώλεσαν διαφορά εννιά πόντων για να πάνε στην παράταση, κυριάρχησαν στο έξτρα πεντάλεπτο.

Κορυφαίος των νικητών ο Τζεράι Γκραντ με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ από 14 πόντους πέτυχαν οι Ρέι, Ρογκαβόπουλος και Γιαννόπουλος. Οι Άλερικ Φρίμαν με 20 και Ντέρεκ Νίνταμ με 19 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα της Προύσας, που υποχώρησε στο 2-2.

Επόμενη αποστολή στο Eurocup, την επόμενη Τετάρτη (17/11), στη Γερμανία απέναντι στην Ουλμ.



Το ματς

Γκάντι, Ρέι, Ρογκαβόπουλος, Μάιλς και Γκραντ άρχισαν το ματς για τον Προμηθέα. Ο Έλληνας διεθνής με πέντε πόντους και μια ασίστ οδήγησε την ομάδα του σε καλό ξεκίνημα (7-5), ωστόσο η Μπούρσασπορ πήρε μπρος και ανέδειξε τις αμυντικές αδυναμίες των Πατρινών. Έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (12-19) και πριν συμπληρωθεί το τρίλεπτο στη δεύτερη περίοδο έφτασε σε διψήφια διαφορά, 16-26 και «σκαρφάλωσε» και στο +14 (19-33). Οι γηπεδούχοι ήταν εκνευριστικά άστοχοι, αλλά τουλάχιστον κατάφεραν να περιορίσουν τη ζημιά και να κλείσουν το ημίχρονο στο -10, 30-40.

Η εικόνα του Προμηθέα δεν βελτιώθηκε αρχικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Φρίμαν συνέχισε να πληγώνει την άμυνα των γηπεδούχων, με την ομάδα του Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς να φτάνει και στο +15 (30-45). Κάπου εκεί όμως το ματς άρχισε να γυρίζει τούμπα! Το πρώτο τρίποντο του Ρέι έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (40-49) και οι Αχαιοί πήραν φόρα πλησιάζοντας στο σουτ, 51-53, με τρίποντο του Αγραβάνη στο φινάλε της περιόδου. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τρίποντο και φάουλ του Γιαννόπουλου 6:48 πριν το τέλος (60-57), ενώ μια ακόμη «βόμβα» του, καθώς κι ένα γκολ-φάουλ του Χαντ εκτόξευσαν τον Προμηθέα στο +9, 68-59. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, έμειναν χωρίς σκορ στα τελευταία 4:46 του αγώνα επιτρέποντας στην τουρκική ομάδα να επιστρέψει και να ισοφαρίσει με τον Τουρέν στα 46’’. Αγραβάνης και Ρέι αστόχησαν σε σουτ νίκης για τον Προμηθέα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.



Στο έξτρα πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι πήραν αέρα τεσσάρων με Ρέι και Γκραντ, ενώ ένα γκολ-φάουλ του Αμερικανού σέντερ με 1:53 να απομένει στο χρονόμετρο οδήγησε τον Προμηθέα στο 80-73. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στα 24’’ και στα 6,6’’ πριν το τέλος, αλλά ο Ρογκαβόπουλος με 1/2 βολές έδωσε μια τελευταία ελπίδα στην Μπούρσασπορ (83-80). Το φάουλ του Χαντ ορθώς δεν δόθηκε αντιαθλητικό στα 2,9’’ πριν το τέλος, αλλά ο Μπράουν αστόχησε ακούσια στην πρώτη και εξόφθαλμα εκούσια στη δεύτερη βολή, με τον Προμηθέα να κερδίζει.



Δεκάλεπτα: 12-19, 30-40, 51-53, 68-68, (πρτ.) 83-80

Δείτε εδώ τη στατιστική του αγώνα


Διαιτητές: Πέρεθ (Ισπανία), Μάικιτς (Σλοβενία), Ραντοΐκοβιτς (Κροατία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube