Το πρώτο μεγάλο διπλό της σεζόν πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (18/10) ο ΠΑΟΚ!

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο στην Πάτρα και το «Δημήτρης Τόφαλος», επιστρέφοντας από το -14 και παίρνοντας τη νίκη με το οριακό 75-73 επί του Προμηθέα για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν τους γηπεδούχους στους μόλις 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, την ώρα όπου είδαν πέντε παίκτες τους να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων για τη δεύτερη νίκη της σεζόν (2-1). Κορυφαίος όλων ήταν ο Μπράουν με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Για τους Πατρινούς, ξεχώρισε ο Χάμοντς με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά ήταν και εκείνος που έχασε τεράστια ευκαιρία για τη νίκη με ελεύθερο τρίποντο στο φινάλε.

Το ματς:



Καταιγιστικό ξεκίνημα στο ματς για τον Προμηθέα, ο οποίος με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάμοντς που πέτυχε 8 πόντους, προηγήθηκε με 16-6 στο 4ο λεπτό. Με ένα γρήγορο 7-0 σερί, ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 3 (16-13), προτού οι Γκρέι και Χάμοντς ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά για τους γηπεδούχους για το 24-15 της περιόδου.



Το επιθετικό κρεσέντο των Πατρινών συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να ακολουθούν τον γρήγορο ρυθμό και να βρίσκουν και αυτή με τη σειρά τους αρκετά συχνά τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Παρ' όλα αυτά, το σύνολο του Γιώργου Λιμνιάτη μπόρεσε να διατηρήσει με σχετική άνεση τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων, με τους ΜακΚόλουμ και Κόλεμαν στο φινάλε να γράφουν το 49-38 του ημιχρόνου.



Με νέο τρίποντο του φοβερού και τρομερού Χάμοντς, ο Προμηθέας πήγε για πρώτη φορά στο +14 για το 52-38 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με ένα σερί 8-0 μείωσε στο 52-44 και λίγο αργότερα ακόμη και στους 4 (60-56), μπαίνοντας ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα με την περίοδο να ολοκληρώνεται στο 66-59.



Έχοντας την ψυχολογία με το μέρους τους, οι Θεσσαλονικείς χάρη στην πιεστική τους άμυνα, αλλά και τα καλάθια των Ντίμσα και Τζόουνς, ισοφάρισαν το παιχνίδι για πρώτη φορά, κάνοντας το 70-70 στο 36ο λεπτό. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, τα λέι απ των Ντίμσα και Μουρ, έστειλαν τους «ασπρόμαυρους» στο +3 (71-74), με τον Γκρέι να ισοφαρίζει από την γραμμή των βολών για 73-74 στο 39'. Μετά από διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, ο Προμηθέας είναι μια τεράστια ευκαιρία να πάρει τη νίκη στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα, όμως ο Χάμοντς αστόχησε ολομόναχος σε σουτ πίσω από τα 6,75μ., με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με το τελικό 75-73.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 49-38, 66-59, 73-75.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καταγγελία-σοκ από τον Πετρόπουλο του Κολοσσού: «Ελπίζω τα φρένα του αυτοκινήτου μου να κόπηκαν… μόνα τους»

Ο Αθηναϊκός τρομοκράτησε τον Αμύντα και συνεχίζει ανενόχλητος στην κορυφή

Αταμάν: «Όσμαν και Μήτογλου θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα στη βδομάδα - Η κατάσταση του Ναν είναι πιο περίπλοκη»

Η βαθμολογία της Stoiximan GBL μετά την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής

Ο πληθωρικός Σλούκας και ο καταιγισμός τριπόντων: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αμαρουσίου

Πρωτοφανές σκηνικό: Ο Αταμάν ζήτησε ειρωνικά challenge εις βάρος του Παναθηναϊκού και αποθεώθηκε!

Αταμάν: «Ελπίζω να επιστρέψουν γρήγορα οι τραυματίες, χρειαζόμαστε νίκες στην Ευρωλίγκα»

Μισός αλλά… αρκετός ο Παναθηναϊκός, λύγισε το Μαρούσι με τρομερό Σλούκα

Η στιγμή που ο Αταμάν αλλάζει όλη την πεντάδα του Παναθηναϊκού στο τρίλεπτο!

Γουόρντ: «Είχα να παίξω πλέι μέικερ από το λύκειο-Θα μας βοηθήσει ο Τζόζεφ»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.