Τελικά η ακύρωση του μεγάλου αγώνα της χρονιάς στο UFC είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ άλλοτε. Όχι όμως γιατί οι αμερικανικές Αρχές έχουν απαγορεύσει την τέλεση αγώνων, αλλά γιατί δεν μπορεί ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ να ταξιδέψει από την Ρωσία λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί και σε αυτή τη χώρα.

Την είδηση την έκανε γνωστή ο ίδιος σε ένα ζωντανό βίντεο που είχε στο instagram.

Σε αυτό ο Χαμπίμπ εξηγεί ότι οι υπεύθυνοι του UFC είχαν μεταφέρει στους δύο αθλητές ότι το ματς δεν θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού και μέτρων που πρόκειται να επιβληθούν αλλά και του κινδύνου μετάδοσης που παραμένει μεγάλος.

«Τους προηγούμενους μήνες ήμουν στην Καλιφόρνια για την προετοιμασία μου. Μας είπαν ότι το ματς κατά 99% θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι», ανέφερε ο Νουρμαγκομέντοφ και συνέχισε:

«Μετά από αυτό και συνομιλίες που είχαμε με τους διοργανωτές αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε εκεί έναν μήνα πριν το ματς. Όταν όμως φτάσαμε εκεί μας είπαν ότι πρόκειται να απαγορευθούν όλες οι πτήσεις, δεν θα μπορεί να φύγει κανείς και μόνο οι κάτοικοι της χώρας θα μπορούν να γυρίσουν σε αυτή.

Έτσι κι εμείς αποφασίσουμε να επιστρέψουμε στη Ρωσία. Τώρα είμαι στο Νταγκεστάν και προπονούμαι κανονικά κάθε ημέρα, αν και δεν ξέρω για ποιον αγώνα. Βλέπετε όταν φτάσαμε στη Ρωσία μας είπαν ότι πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα και εδώ», αναφέρει ο Χαμπίμπ και συνεχίζει...

«Όλος ο κόσμος είναι σε μια καραντίνα και τώρα ακούω ότι υπάρχουν σκέψεις για να κάνουν το ματς αλλά με άλλον αντίπαλο για τον Φέργκιουσον γιατί αυτός είναι στις ΗΠΑ και εγώ στη Ρωσία. Είμαι εδώ, αλλά όχι με τη θέλησή μου»...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube