Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε προ ημερών την μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν μετά το επόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πηγές από την ιαπωνική κυβέρνηση, αλλά και ρεπορτάζ των New York Times, προωθείται ως λύση για την έναρξη της διοργάνωσης ο Ιούλιος του 2021.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο πλάνο υπάρχει η σκέψη να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν σε αυτή την περίπτωση από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα αυξήσει το κόστος τους κατά 2,5 δισ. ευρώ εκτινάσσοντας τον προϋπολογισμό στα 14 δισ. ευρώ.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους, ίσως χρειαστεί να υπάρξουν τροποποιήσεις στο αθλητικό καλεντάρι για άλλες διοργανώσεις του 2021.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις