Για «ισχυρές ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης» κάνει λόγο η εισηγητική έκθεση που συνοδεύει τον προϋπολογισμό δαπανών της Βουλής για το 2018 ερμηνεύοντας κατ αυτό τον τρόπο την αύξηση του συνολικού κονδυλίου για πρώτη φορά από το 2009.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, οι δαπάνες του κοινοβουλίου για το 2018 ανέρχονται σε 33.985.000 ευρώ, αυξημένο κατά 1.000.000 ευρώ σε σχέση με το 2017 αλλά μειωμένο κατά 39,68% σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν από μια δεκαετία. Υπενθυμίζεται πως το προϋπολογισθέν κονδύλι του 2009 ανερχόταν σε 222 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τους κωδικούς του προϋπολογισμού, τα κονδύλια για τις αποδοχές των βουλευτών (αποζημιώσεις, επιδόματα κ.α.) παραμένουν σταθερές σε σχέση με το 2017 σε περίπου 26-27 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξήγησε πως πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης της εξωστρέφειας του κοινοβουλίου προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την κοινωνία. Αναφέρθηκε δε στις χορηγικές δράσεις, όπως η κάλυψη δαπανών θέρμανσης σχολείων σε ορεινές, απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή σε υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας και πρότεινε να εκταμιευτεί άμεσα ποσό τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των πληγέντων στην Δυτική Αττική.

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε ότι εντός του 2018 θα πραγματοποιηθούν 22-24 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τον δημοσιονομικό κανόνα προσλήψεων. Είπε δε πως θα αποκατασταθούν και όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά καλύπτουν πάγιες ανάγκες και θα αυξηθούν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για την κάλυψη πρωτοβουλιών όπως η επεξεργασία του πλούσιου κοινοβουλευτικού αρχείου, των ιδιοκτησιών της Βουλής κ.α.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ελβετία: Νεκρό σε δάσος βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί από παιδικό πάρτι

Απίστευτο σκηνικό στη Ρωσία: Πρόστιμο 550 δολαρίων σε 25χρονο γιατί έβαψε τα μαλλιά του σχεδόν στα χρώματα της Ουκρανίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - Πώς δρούσε

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στη φυλακή ο 50χρονος - Ομολόγησε την πράξη του - Τι ανέφερε

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, λέει η Μιχαηλίδου

Το Διεθνές Δικαστήριο ζητά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Σινουάρ και Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου

Πότε θα είναι έτοιμο το... πολυπόθητο μετρό της Θεσσαλονίκης - Οι διαδρομές που θα ακολουθεί

Έβαλαν ένα χεράκι: Πολίτες σπρωξαν τρόλεϊ που έμεινε πάνω στη Συγγρού για να συνεχιστεί ο ποδηλατικός γύρος

Νεαροί τουρίστες προσπάθησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία από αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο

Οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Έντεκα αθωώθηκαν και δύο κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης