Μία επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού θέλει στο αποψινό ντέρμπι ο Ολυμπιακός (19:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι Πειραιώτες δεν θέλουν απλώς να νικήσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο, αλλά και να του μηδενίσουν τις όποιες πιθανότητες έχει για συμμετοχή στα πλέι οφ, όπου μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Για τον κόσμο και τους παίκτες του Μίτσελ είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι η αποψινή αναμέτρηση, παρότι αυτή τη στιγμή η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι στο +37.

Ωστόσο, η πίεση για μεγάλη σε έκταση νίκη σε βάρος του «τριφυλλιού» μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για την ομάδα.

Για αυτό τον λόγο ο Ισπανός τεχνικός θέλει πρώτα η ομάδα του να πάρει τους τρεις βαθμούς και στη συνέχεια να κυνηγήσει το μεγάλο σκορ.

Στην χθεσινή προπόνηση ο 50χρονος προπονητής αποφάσισε να μην πει τίποτα στους ποδοσφαιριστές εν όψει του αποψινού ματς. Άλλωστε, γνωρίζουν και οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ δοκίμασε αρκετά πράγματα μέσα στην εβδομάδα και μένει να φανεί αν θα τα εφαρμόσει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα και ως εσωτερικοί χαφ ο Μανιάτης με τον Ιμπαγάσα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Φουστέρ και Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Γκρέκο, Μασάντο, Μήτρογλου, Μοντέστο, Σιόβας και Βλαχοδήμος. Εκτός έμειναν ο Κοντρέρας (αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και ο Φετφατζίδης για λόγους τακτικής.

Προϊστορία

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού στα ματς πρωταθλήματος τόσο στην έδρα του (23 νίκες, 19 ισοπαλίες, 11 ήττες) όσο και στο σύνολο (39 νίκες, 43 ισοπαλίες, 26 ήττες).

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και για να εκτοξεύσουν στο +40 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να διατηρήσουν το +17 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
13/01/08 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Ν'ντόι)
04/03/07 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Σε πρώτο πλάνο οι ανανεώσεις Γιόβιτς και Πήλιου - Ενθουσιασμένος ο κόσμος με το τρόπαιο»

Αύριο οι υπογραφές και οι ανακοινώσεις για Τσάπρα-Πένια, την Τρίτη ενσωματώνονται στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού

«Κλειδώνουν» προτεραιότητα για τον Βοτανικό οι πρώτοι 10.000 νέοι κάτοχοι διαρκείας του Παναθηναϊκού!

Έφτασε για τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Τον καλωσόρισε ο Λέο Μάτος!

Τσανάκας: «Οι κινήσεις που θέλει να κάνει άμεσα ο Ολυμπιακός και οι πιθανές αποχωρήσεις»

Δεσύλλας: «Τσάπρας, Πένια και οι… επόμενοι - Έδειξε αυτοπεποίθηση ο Νίστρουπ»

Στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό ο Ινιάκι Πένια!

Ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» στον ανταγωνισμό ότι επιστρέφει στο ιστορικό του μέγεθος με υπογραφή Γιάννη Αλαφούζου!

Τι κρατούν οι παραγωγοί του bwinΣΠΟΡ FM 94,6: Η πρώτη ανάγνωση της παρουσίασης Νίστρουπ από τον Παναθηναϊκό

Ο Λεβαδειακός αποχαιρέτησε τον Τσάπρα με ένα συγκινητικό βίντεο