Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για πρώτη φορά για το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, μεταδίδει το BBC.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και περιέγραψε τον ιδρυτή της ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν ως ταλαντούχο επιχειρηματία.

Σε μια τηλεοπτική του ομιλία, ο Πούτιν είπε ότι οι ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη αλλά ότι αυτό θα πάρει χρόνο.



Ο ίδιος ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης, το πρωί της Πέμπτης

Ο Πούτιν συνέχισε επίσης ότι «από όσο γνωρίζω, ο Πριγκόζιν μόλις χθες [Τετάρτη] επέστρεψε από την Αφρική. Συνάντησε ορισμένα επίσημα πρόσωπα εκεί».

Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της Wagner πιστεύεται ότι ήταν στη Δυτική Αφρική, όπου δυτικοί αναλυτές έχουν εκφράσει φόβους ότι η ομάδα επιδιώκει να διευρύνει τη δράση της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Νίγηρα, όπου μόλις έγινε πραξικόπημα.

«Γνωρίζω τον Πριγκόζιν εδώ και πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος στην τηλεοπτική του ομιλία.

Σε μια προφανή αναφορά στην ανταρσία της Wagner τον Ιούνιο, ο Πούτιν είπε: «Ήταν ένα άτομο με περίπλοκη μοίρα και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή, αλλά επίσης προσπάθησε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα , τόσο για τον εαυτό του όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα για τον κοινό σκοπό, όπως αυτούς τους τελευταίους μήνες».

Δεν θα ξεχάσουμε τον ρόλο της Wagner στην Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, δίπλα στον Πριγκόζιν στο αεροπλάνο ήταν το δεξί του χέρι Ντμίτρι Ούτκιν, καθώς και άλλα πέντε μέλη της Βάγκνερ και τρία μέλη του πληρώματος.

«Τα αρχικά στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν μέλη της Wagner», παραδέχεται ο Πούτιν.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινή μας υπόθεση για την καταπολέμηση του νεοναζιστικού καθεστώτος στην Ουκρανία», συνεχίζει. «Το θυμόμαστε και το γνωρίζουμε και δεν θα το ξεχάσουμε».

Ο Πούτιν έχει ισχυριστεί συχνά την παρουσία νεοναζί στην Ουκρανία ως δικαιολογία για την εισβολή του στη χώρα, ισχυρισμοί που έχουν καταρριφθεί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι Εβραίος.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σέρρες: Δύο κρατούμενοι νεκροί μετά από συμπλοκή στις Φυλακές Νιγρίτας

Συνελήφθη 30χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στον Άγιο Δημήτριο

Ακροποταμιά Άρτας: Σε εξέλιξη επιχείρηση ανεύρεσης ηλικιωμένου

Ηλικιωμένη στην Άρτα έχασε τις οικονομίες της από τηλεφωνική απάτη – Συνελήφθη ένας εμπλεκόμενος

Μάιος σαν Δεκέμβριος: Στα «λευκά» Πάρνηθα και Ταϋγετος, χαλάζι στο Ηράκλειο

Μετρό: Ποιοι σταθμοί στη Γραμμή 2 θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα και αύριο

Φωτιά σε πολυκατοικία στο Ωραιόκαστρο - Αστυνομικοί απεγκλώβισαν γυναίκα και τα 3 παιδιά της

BBC: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει ενισχύσει την Ουκρανία με απροσδόκητους τρόπους - Πλησιάζει η εκεχειρία με τη Ρωσία;

ΗΠΑ: Επιστροφή κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών στην Ελλάδα ανακοίνωσαν Υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας με Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο