Δεν είχαν συναντηθεί σε οποιαδήποτε Εθνική κατηγορία, όμως Ορεστιάδα και Παμβοχαϊκός θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην φετινή κοινή τους παρουσία στην Volleyleague.

Με τον ενθουσιασμό των νεοφώτιστων η Ορεστιάδα θα διεκδικήσει την τέταρτη νίκη της για φέτος, ενώ η ομάδα της Βόχας έχει μια νίκη μέχρι τώρα.

Ο τεχνικός της Ορεστιάδας Κώστας Δεληκώστας δήλωσε για το ματς: «Ο Παμβοχαϊκός βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και πρέπει να είμαστε καλοί σε όλους τους τομείς. Η ομάδα μας δείχνει να βρίσκει σταθερότητα κι αν αποκτήσουμε και διάρκεια θα κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις. Οι τρεις νίκες που έχουμε κάνει και η είδηση της μεταγραφής θα φέρει κι άλλο κόσμο στο γήπεδο κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση για την διοίκηση και την ομάδα».

Μάλιστα, αναμένεται να έχει σύντομα στη διάθεσή του και το «δώρο» της διοίκησης,τα ον Βούλγαρο ακραίο Σιμεόν Αλεξαντρόφ. Ο 26χρονος ακραίος βρισκόταν στη Λέφσκι την περσινή σεζόν, ενώ φέτος ξεκίνησε στην Αίγυπτο, όμως έφυγε λόγω τραυματισμού. Η αποθεραπεία του ολοκληρώθηκε και θα είναι στην διάθεση του τεχνικού μόλις εκδοθεί το δελτίο του.

Σχετικά με τη μεταγραφή του Σιμεόν Αλεξαντρόφ ο Δεληκώστας είπε: «Αν και ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Ηταν μία πρόταση του καλού μου φίλου Πλάμεν Κονσταντίνοφ. Εχει πολύ καλό σερβίς και καλή επίθεση και ήταν στην 22αδα της Βουλγαρίας επί θητείας του Σιλβάνο Πράντι. Εάν η αιγυπτιακή ομοσπονδία υπογράψει την Παρασκευή πιθανότατα να τον έχουμε στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό. Αν τα καταφέρουμε θα έχουμε μια ακόμα λύση στην επίθεση».

Από την άλλη, ο Παμβοχαϊκός προέρχεται απ’ τη νίκη επί της ΜΕΝΤ με 3-0 και θέλει να συνεχίσει θετικά προκειμένου να πλησιάσει στην 4άδα.

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού Μάκης Κανέλος ο οποίος το 2011 στην Ορεστιάδα ως παίκτης του Ηρακλή έχει παίξει τελικό κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Θα αγωνιστούμε σε μία ιστορική και παραδοσιακή έδρα. Ο κόσμος της Ορεστιάδας γνωρίζει από βόλεϊ. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Κάναμε καλή δουλειά όλη την εβδομάδα και έχουμε προετοιμαστεί για δύσκολο αγώνα. Η Ορεστιάδα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και παλεύει πολύ. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να μην κάνουμε λάθη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Και επίσημα στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν