Η ομάδα με τη μικρότερη ανάγκη μεταγραφικής ενίσχυσης ήταν αυτή που έκανε αυτό το καλοκαίρι τις ακριβότερες μεταγραφές στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν πρώτη στη λίστα των μεταγραφικών εξόδων με 167 εκατ. ευρώ αποκτώντας μεταξύ άλλων τον Ρόντρι με 70 εκατ. ευρώ από την Ατλέτικο Μαδρίτης και τον Ζοάο Κανσέλο με 65 εκατ. ευρώ από τη Γιουβέντους.

Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ δεν πήγε πίσω και για να καλύψει τα σημαντικά κενά της ξόδεψε 159 εκατ. ευρώ πραγματοποιώντας και την ακριβότερη μεταγραφή του καλοκαιριού στο Νησί, αυτή του Χάρι Μαγκουάιρ με 87 εκατ. ευρώ από τη Λέστερ.

Άλλη μια ομάδα που δεν θα παίξει στο Champions League άνοιξε τα ταμεία της. Ο λόγος για την Άρσεναλ, που δαπάνησε 152,4 εκατ. ευρώ για παίκτες όπως οι Πέπε, Σαλιμπά, Τίρνι και Νταβίντ Λουίς.

Η Τσέλσι παρά την απαγόρευση μεταγραφών αγόρασε για 45 εκατ. ευρώ τον δανεικό από τη Ρεάλ Ματέο Κόβατσιτς, ενώ με το «τρικ» της αγοράς του Κρίστιαν Πούλισιτς (για 64 εκατ. ευρώ από τη Ντόρτμουντ) το Γενάρη, δανεισμού του στην Μπορούσια και επιστροφής του πλέον στο Λονδίνο ουσιαστικά έκανε μια ακόμη προσθήκη.

Άλλες τέσσερις ομάδες ξόδεψαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή τους, οι Άστον Βίλα, Έβερτον, Τότεναμ και Λέστερ. Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία στη λίστα, χωρίς να ξοδέψει πάνω από μόλις 1,9 εκατ. ευρώ (για τον 17χρονο αμυντικό Σεπ φαν ντεν Μπεργκ από την Τσβόλε) παρότι είχε ανάγκη ενίσχυσης στον πάγκο της, ήταν η Λίβερπουλ.

Αναλυτικά η λίστα του transfermarkt:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανρί για Αρτέτα: «Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, αλλά σημασία έχει το πρωτάθλημα»

Βολές Σκόουλς κατά Σλοτ και Λίβερπουλ: «Το Άνφιλντ δεν τρομάζει πια, έχασε την αύρα του»

«Έβαζε μόνο κώνους»: Ο πατέρας Ντάουμαν ξεμπροστιάζει πρώην προπονητή της Άρσεναλ που λέει ότι ανέδειξε τον γιο του!

Επέστρεψε από την κόλαση της Μπρέντφορντ και «τσίμπησε» παλικαρίσιο βαθμό η επτάψυχη Γουλβς!

Κανονικά ο Πέδρο Νέτο στη ρεβάνς της Τσέλσι με την Παρί, δεν τιμωρείται για το περιστατικό με το ball-boy!

Πλήγμα για την Τσέλσι: Εκτός για αρκετές εβδομάδες ο Τζέιμς με μυϊκό πρόβλημα

Η Τσέλσι δέχθηκε το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Premier και ποινή απαγόρευσης μεταγραφών!

Φοβερό blooper στην Μπέρμιγχαμ, ξέχασε τη φάση, έπιασε την μπάλα κι έκανε πέναλτι!

Τότεναμ: Ο Ρομάνο αποκαλύπτει τα ονόματα για τον πάγκο μετά το 1-1 στο Άνφιλντ

Σόμποσλαϊ: «Πρέπει να ξυπνήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε ευχαριστημένοι με το... Conference League»