Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας νίκησε 5-4 στα πέναλτι (κ.α., παρατ. 1-1) τη Σετούμπαλ στον τελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ που διεξήχθη στο γήπεδο της Μπράγκα και κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στον συγκεκριμένο θεσμό, «πιάνοντας» τις Μορεϊρένσε, Μπράγκα και την αποψινή της αντίπαλο των πρώην «Ελλήνων», Φερνάντςς, Εντίνιο, Κριστιάνο και Πασιέντσια.

Μάλιστα, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έκανε το 1-0 στο 4’ και μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες των «λιονταριών», ο Ντοστ ισοφάρισε στο 80’.

Στην παράταση, δεν έγινε κάτι το σημαντικό και οδηγηθήκαμε στη «ρωσική ρουλέτα». Εκεί, τα «λιοντάρια» ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις, ενώ ο Ποντστάβσκι αστόχησε στο τελευταίο της Βιτόρια.


ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ: Τριγκέιρα, Ισοκό, Π. Πίντο, Φερνάντες, Ν. Πίντο, Κοστίνια (88' Πάτρικ), Ποντστάβσκι, Σεμέντο, Τεϊσέιρα (83' Πεντρόσα), Αμαράλ (90+3' Εντίνιο), Πασιένσια

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Ματιέ, Κοάτες, Κοεντράο, Ριμπέιρο (46' Ακούνια), Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπόρχες, Μπράιαν Ρουίζ (46' Μπατάλια), Μοντέρο (64' Ντουμπιά), Ντοστ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube