Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Αντόνιο Ταγιάνι προσωπικά θα συνεχίσουν να στηρίζουν ολόθερμα τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση τους, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ Κεφαλογιάννης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο ΕΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ενημέρωσε τον πρόεδρο Ταγιάνι για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί και την τρίτη συνεχόμενη απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει. Ο κ Ταγιάνι ευχαρίστησε τον Έλληνα ευρωβουλευτή που τους μετέφερε την αμέριστη αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μία αλληλεγγύη που εκφράστηκε έμπρακτα με το ομόφωνο Ψήφισμα που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Μάλιστα, ο κ Ταγιάνι τόνισε ότι το Ψήφισμα του Ε.Κ αποτελεί την απαρχή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν αμείωτες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η περιπέτεια που περνάνε και να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις συνθήκες κράτησης των δύο Ευρωπαίων αξιωματικών που φιλούσαν ευρωπαϊκά σύνορα, όπως τόνισε.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα