Μετά από 5 χρόνια στο εξωτερικό, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Φοίνικα και δικαιώθηκε, αφού με την ομάδα της Σύρου κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Volley League, αλλά και το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Ο 27χρονος Έλληνας διεθνής ακραίος, μίλησε στο sport-fm.gr, για την ιδιαίτερη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, περιέγραψε πως βίωσε την περιπέτεια του κορωνοϊού, ενώ εξέφρασε την άποψή του για το που κρίθηκαν οι τίτλοι αλλά και ποιοι ξεχώρισαν.

Τέλος αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα, θυμήθηκε την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μέλλον του, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!


Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για τη φετινή σεζόν: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά γενικά και περίεργη για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για εμάς. Σίγουρα το πρωτάθλημα ήταν ένας στόχος της ομάδας μας, ωστόσο τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, που μας δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έναν ακόμη στόχο της ομάδας. Ο τίτλος του Λιγκ Καπ που ήρθε στο τέλος, διαγράφει ουσιαστικά την “πικρία” του πρωταθλήματος. Είναι κάτι που είχαμε στο μυαλό μας από την αρχή και εύχομαι να δώσαμε στον κόσμο της ομάδας αλλά και σε όλο το νησί της Σύρου, την χαρά που περίμενε».

Για το που κρίθηκαν οι τίτλοι της χρονιάς: «Ο Ολυμπιακός δίκαια ήταν πρωταθλητής, ήταν η πιο σταθερή ομάδα μέσα σε όλα όσα συνέβησαν στη σεζόν. Έτσι και εμείς είμαστε δίκαια νικητές του Λιγκ Καπ. Αγωνιστήκαμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα, το θέλαμε υπερβολικά και όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα των δύο αγώνων στη Βέροια, ήμασταν έτοιμοι τη στιγμή που έπρεπε».



Για το γεγονός ότι βρέθηκε μέχρι και στη θέση προπονητή με τον Φοίνικα: «Έτσι λειτουργούν οι ομάδες, προσπαθεί να καλύψει ο ένας τον άλλο. Στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό στου Ρέντη, ο Φοίνικας είχε την ατυχία να είναι στο ξεκίνημα της περιπέτειάς του με τον κορωνοϊό, με πρώτο κρούσμα τον προπονητή μας Ιγκόρ Γιούρισιτς. Εκείνο το διάστημα ήμουν τραυματίας με θλάση στον κοιλιακό, δεν μπορούσα να αγωνιστώ και έτσι προσπάθησα να βοηθήσω με αυτόν τον ρόλο. Είχαμε επικοινωνία ώστε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, χωρίς ουσιαστικά να μπορούμε να είμαστε ο καθένας στη θέση του».

Για το ποιους αθλητές ξεχώρισε από τις υπόλοιπες ομάδες που κυνήγησαν το πρωτάθλημα: «Νομίζω ότι ο Βαν ντε Ντρις ξεχώρισε από τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκολα Μιγιαήλοβιτς από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τα κάνει όλα στο γήπεδο, είναι πραγματικά ηγετικός παίκτης και επίσης πολύ καλός μου φίλος. Τέλος από τον Παναθηναϊκό, βαρόμετρο ήταν ο Αλέξανδρος Ράπτης. Ένα ταλέντο που είχαμε καιρό να δούμε στην Ελλάδα με όμορφο μέλλον, του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το πριμ που δόθηκε μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ: «Ο Πρόεδρός μας είναι πολύ χαρούμενος για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και έτσι αποφάσισε να μας επιβραβεύσει και να μας πει ένα ευχαριστώ για όλη τη χρονιά που πέρασε. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και δείχνει την ικανοποίηση που δώσαμε σε όλο το staff του συλλόγου. Φυσικά η ONEX αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν το βόλεϊ και μαζί με τον Πρόεδρο του ΤΑΑ και όλα τα μέλη προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τον Φοίνικα».



Για την περίοδο του lockdown στη Σύρο: «Ήμασταν όλοι στο σπίτι, η ομάδα μας έφερνε κάθε μέρα φαγητό και ήταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν. Καθημερινά μας έπαιρναν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν πως είμαστε και ευτυχώς όλοι μας το περάσαμε εύκολα, δεν ταλαιπωρηθήκαμε και πήγαν όλα καλά. Σίγουρα είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το ζήσει κάποιος, αλλά δυστυχώς υπάρχει πλέον ανάμεσά μας και δυσκολεύει την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή».

Για την πιο δύσκολη περίοδο που είχε ως αθλητής: «Θυμάμαι όταν αγωνιζόμουν στην Γερμανία, είχαμε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου, ήταν επίπονο για όλους. Όλες οι άλλες στιγμές, είτε μιλάμε για πίεση, στεναχώρια, κούραση, λύπες και χαρές, όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάτι».

Για το μέλλον του: «Ο Φοίνικας είναι σε μια διαδικασία όπου μόλις τελείωσε τις υποχρεώσεις του και πιστεύω από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν κρούσεις σε αθλητές, άρα υπάρχει μια παύση σε αυτό για λίγες μέρες. Στο δικό μου μυαλό προτεραιότητα έχει το εξωτερικό, αλλά από εκεί και πέρα αν έρθει κάτι καλό από την Ελλάδα δεν θα πω όχι. Είμαι ανοιχτός σε όλα».

Για την Εθνική ομάδα: «Ξεκινάμε την προετοιμασία μας με καινούργια και παλιά πρόσωπα. Όλοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την Ελλάδα. Θέλουμε την πρόκριση και ελπίζουμε σε αυτή. Δεν υπάρχει κάποιος αθλητής που να έρθει και να μην το νιώθει αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι με τη δεύτερή μας συνεχόμενη πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, θα κατοχυρώσουμε την παρουσία μας ανά διετία για τους επόμενους αθλητές που θα βγάλει η Εθνική ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μιτσέλι: «Δεν μας άξιζε αυτό το τέλος, αλλά χάσαμε την ευκαιρία μας στο 2-0

Αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος η Σέρινταν Άτκινσον

«Με το τριφύλλι στην καρδιά για την Ρούξι»: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχάρη για το πρωτάθλημα στο βόλεϊ

Αποθέωσε τον Καλμαζίδη ο Νέσιτς: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ που βρήκα μια έτοιμη ομάδα»

Οι «πράσινες» θριαμβεύτριες: Η απονομή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και η συγκινητική αφιέρωση στην Ρούξι Ντουμιτρέσκου!

H «Xρυσή Βίβλος» της Α1 βόλεϊ γυναικών: Έφτασε τους 26 τίτλους ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στους 8 ο Ολυμπιακός

Σηκώνουν την κούπα στον «Τάφο του Ινδού» και αποθεώνονται από τον κόσμο τα κορίτσια του Παναθηναϊκού

Μυθική ανατροπή στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και three peat με δεύτερο break για τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός: Αλλαγές στις θέσεις των ξένων - Κοντά στον Αμερικανό κεντρικό, Πάτρικ Γκάσμαν

Μία ανάσα από τη Χαντάβα η ΑΕΚ!