Μετά τις «βόμβες» των Λουίς Σουάρες και Ιβάν Ράκιτιτς που θα δώσουν νέα πνοή στην επιθετική ανάπτυξη της Μπαρτσελόνα, έφτασε η στιγμή για να τονωθεί και το αμυντικό έμψυχο υλικό των Καταλανών.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι «μπλαουγκράνα» κοιτάζουν με πολύ καλό μάτι την προοπτική του Γιάν Φερτόνχεν, καθώς ο 27χρονος αμυντικός μπορεί να αγωνισθεί τόσο στο κέντρο (Τότεναμ), όσο και στο αριστερό άκρο (εθνική Βελγίου) και θα αποτελούσε ένα πολύτιμο όπλο στη «φαρέτρα» του Λουίς Ενρίκε.

Μια εναλλακτική που εξετάζουν στην Μπαρτσελόνα είναι εκείνη του Ματς Χούμελς, που σύμφωνα με την «AS» όμως, φαίνεται να είναι πιο κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η προσοχή επομένως είναι στραμμένη πάνω στον Φερτόνχεν.

Νωρίτερα, οι Καταλανοί εξέταζαν τις περιπτώσεις των Μαρκίνιος και Ζερεμί Ματιέ, αλλά εν τέλει δεν επήλθε συμφωνία ούτε με την Παρί Σεν Ζερμέν, ούτε με την Βαλένθια αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε πως ενδιαφέρον υπήρχε από την περσινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στο πρόσωπο του διεθνούς Βέλγου, ωστόσο ο Τάτα Μαρτίνο είχε προτιμήσει να βασιστεί πάνω στην επιστροφή του Κάρλες Πουγιόλ από τον τραυματισμό του.

Επιμέλεια: Αντώνης Διβόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube