Τα στοιχεία που περιμένει να δει στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ανέλυσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάκης Ψάρρας.

Ο έμπειρος προπονητής του Μίλωνα τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούν ένα ελαφρύ πλεονέκτημα λόγω έδρας, αλλά και των προβλημάτων τραυματισμών των «πράσινων».

Για το ότι δεν διαφημίζεται αρκετά το ελληνικό βόλεϊ, είπε: «Είναι πρόβλημα, πάντα ήταν πρόβλημα, ότι δεν διαφημίζουμε αυτό που είμαστε. Πρέπει να το τονίζουμε, το βόλεϊ ταιριάζει πολύ στον Έλληνα. Όλοι έχουν παίξει, στην παραλία ή το σχολείο. Συγκινεί την Ελλάδα, μας ταιριάζει σωματοδομικά. Αν μπορούσαμε να διαφημίσουμε περισσότερο το κομμάτι αυτό θα ήμασταν ψηλότερα. Ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι μια καλή ευκαιρία».

Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος σχολίασε: «Πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν τις περισσότερες, τα γήπεδα είναι γεμάτα. Τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά και οι ομάδες έχουν πολύ υψηλού επιπέδου παίκτες και προπονητές».

Για τον ημιτελικό και αν έχει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, σχολίασε: «Παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό σε όλα τα σπορ πάντα είναι ντέρμπι και απρόβλεπτα, ανεξάρτητα από τη δυναμική. Βάσει αριθμών ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα λόγω των προβλημάτων του Παναθηναϊκού, καθώς λείπουν Ερνάντεζ και Κόβαρ. Δεν μπορεί να τις ισορροπήσει αυτές τις απουσίες, είναι παίκτες παραπάνω από κομβικοί. Αν αγωνιστούν κανονικά το παιχνίδι είναι αμφίρροπο με ένα μικρό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό λόγω έδρας».

Όσο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ματς, ανέφερε: «Δεν θα είναι θεαματικό παιχνίδι, θα στηριχθεί στο σερβίς, κυρίως του Ολυμπιακού. Αν πιάσει τα στάνταρ του, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα στην υποδοχή. Αν δεν του πάει το σερβίς, το παιχνίδι θα πάει στο φιλέ και θα είναι αμφίρροπο».

Ακούστε όλα όσα είπε:

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube