Σε μια βραδιά με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς τιμήθηκε η μνήμη του Θανάση Γιαννακόπουλου στο τουρνουά που φέρει το όνομα του επίσης εκλιπόντος αδερφού του, Παύλου, ο Παναθηναϊκός χθες γνώρισε την ήττα με 82-71 από την Μακάμπι δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμη χρόνο για να είναι έτοιμος.

Οι «πράσινοι» σήμερα στις 15:45 αντιμετωπίζουν για τον μικρό τελικό τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ασφαλώς και περιμένει βελτίωση από την ομάδα του σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού, όπου χθες παρουσιάστηκαν αδυναμίες.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος εμφάνισαν αδυναμίες κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, καθώς δέχτηκαν 54 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα το παθητικό τους μέσα από την ρακέτα έφτασε τους 42 πόντους με 21/32 σουτ για την ομάδα του λαού, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και 11 επιθετικά ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε εύκολο ριμπάουντ και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πήρε μόλις 6 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο έναντι 15 της Μακάμπι, ενώ για ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι οι «πράσινοι» πήραν σκορ από την front line τους μόνο από τον σταθερά καλό Ντεσόν Τόμας. Ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά, πάντως, με κυριότερα το γεγονός ότι ο Καλάθης έπαιξε με μία προπόνηση (έχοντας απουσιάσει για υποχρεώσεις της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη), αν και έδειξε τις αρετές του με 11 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube