Ο Κώστας Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2.28 στο ύψος στο μίτινγκ κλειστού στίβου «Ρώσικος Χειμώνας» που διεξήχθη την Κυριακή στη Μόσχα και «έπιασε» το όριο για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας τον ερχόμενο Μάρτιο, βελτιώνοντας παράλληλα την κορυφαία φετινή του επίδοση και παίρνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα. Έτσι, έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, μετά το 2.20 που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε με 2.15, συνέχισε στα 2.20, είχε ένα άκυρο άλμα στα 2.24 και πέρασε με την πρώτη τα 2.28. Όμως, στη συνέχεια, απέτυχε στα 2.31, τα οποία ξεπέρασαν οι Σεμένοφ και Τσιπλάκοφ, παίρνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Με νίκη επιστρέφει στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος με άλμα στα 8.05 στη δεύτερη προσπάθεια του. Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος ξεκίνησε τον αγώνα με 7.69 και ολοκλήρωσε τις προσπάθειες του με 7.95 και 7.94, «πιάνοντας», επίσης, το όριο για την τσέχικη πρωτεύουσα, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο και τη δεύτερη καλύτερη στην Ευρώπη.

Στον ίδιο αγώνα πήρε μέρος και ο Γιώργος Τσάκωνας, που ήταν πέμπτος με 7.51. Ο 27χρονος άλτης είχε, επισης, άλματα στα 7.48 και 7.47. Δεύτερος ήταν ο Ρώσος Παβέλ Σαλίν με 7.94 και τρίτος ο Σεργκέι Μιχαϊλόφσκι με 7.79 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση πήρε μέρος και η Εφη Κολοκυθά, που κατέλαβε την έκτη θέση στο μήκος με άλμα στα 6.06. Η αθλήτρια του Μάκη Πάντου είχε στα δύο πρώτα άλματα 5.78 και 5.95, ενώ στο τρίτο ήταν άκυρη.

Ο Κιμ Κόλινς με 6.49 στα 60 μέτρα σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, όπως και ατομικό, εθνικό και ρεκόρ διοργάνωσης.

Στα 1.500 μέτρα, ο Βίνσεντ Κίμπετ σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με 3.37.79.

Στο ύψος γυναικών, η Καντμίλα Λιτσβίνκο με άλμα στα 2.01 σημειωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, όπως και εθνικό, ατομικό και ρεκόρ διοργάνωσης.

Στα 400 μέτρα γυναικών, η Εκατερίνα Ρέζινα με 52.08 σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube