Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνεχίζει ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επιβεβαίωσαν και στην Κρήτη πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση, επικρατώντας δια περιπάτου του Ρεθύμνου με 101-74!

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Καλάθη ο οποίος με 11 ασίστ και 10 πόντους έβαλε τις βάσεις για το διπλό, ενώ Μπουρούσης και Τζέιμς πρόσθεσαν από 19 πόντους, μην έχοντας αντίπαλο κοντά και μακριά από τη ρακέτα.

Στο 24-1 ανέβηκε το τριφύλλι που ελπίζει σε τυχόν γκέλα του Ολυμπιακού (κάτι που δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό), μήπως και «κλέψει» τη τελευταία στιγμή την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

Την Μεγάλη Πέμπτη υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ ο Εξάστερος, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Φενέρμπαχτσε για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 23-32, 41-55, 57-80, 74-101




Το ματς

Με αιχμή του δόρατος τον Καλάθη σε δημιουργία και εκτέλεση, ο Παναθηναϊκός έδειξε κεφάτος επιθετικά, ωστόσο είχε «θέματα» στο ζωγραφιστό και ο Κώττας με έξι γρήγορους πόντους ισοφάρισε σε 11-11 στο 5’, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ-άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην άμυνα. Η σκυτάλη πέρασε στον Μπουρούση, ο οποίος άρχισε να… φορτώνει το αντίπαλο καλάθι και με την άμυνα να ανεβάζει επίπεδα, το τριφύλλι πήρε… αέρα εννιά πόντων (15-24). Ο Έλληνας σέντερ έδειχνε «σεληνιασμένος» και με δικό του τρίποντο η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 20-30, δείγμα της επιθετικής… τρέλας που είχε πιάσει την ομάδα του Πασκουάλ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε σε αυτά τα επίπεδα, με τους πράσινους να προηγούνται 23-32.

Τζέιμς και Γκάμπριελ ανέλαβαν δράση στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αυτοί πέτυχαν τους πρώτους έντεκα πράσινους πόντους, όμως την ίδια στιγμή η ομάδα του Πασκουάλ δεν είχε «ισορροπία» στα μετόπισθεν και επέτρεπε στο μαχητικό Ρέθυμνο –που αν μη τι άλλο έχει επιθετικό ταλέντο- να διατηρείται σχετικά κοντά στο σκορ, 36-43. Ο Καλάθης επανήλθε στο παρκέ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας και οργάνωσε υποδειγματικά το παιχνίδι της ομάδας του, μοιράζοντας εκ νέου ασίστ με το… τσουβάλι για τους Σίνγκλετον-Φελντέιν οι οποίοι τελείωναν τις φάσεις για το 39-50. Το άκρως επιθετικό πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το τριφύλλι στο +14, 41-55, δείγμα και των περισσότερων λύσεων που είχε στο σκοράρισμα.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διάθεση να χαριστεί στο Ρέθυμνο και γρήγορα-γρήγορα έφτασε τη διαφορά στους 20 πόντους. Η τριάδα των Καλάθη-Μπουρούση-Φελντέιν ήταν… όλα τα λεφτά και χάρη σε αυτούς –αλλά και της συνολικής δουλειάς στην άμυνα που λειτουργούσε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος- διαμορφώθηκε το 46-66 στο 24’. Φιτζπάτρικ και Άρνολντ προσπαθούσαν να κρατήσουν όρθια την κρητική ομάδα, όμως κάτι τέτοιο έμοιαζε αδύνατο αφού οι δύο προαναφερθέντες Έλληνες του Εξάστερου δεν άφηναν τίποτα να πέσει κάτω για το 55-77 και προτού με buzzer beater του Τζέιμς φτάσουμε στο 57-80 στο φινάλε της τρίτης περιόδου, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 16-25.

Το ποιος θα νικήσει το ξέραμε. Το θέμα ήταν πως ο Παναθηναϊκός έδειχνε αποφασισμένος να προσφέρει… απλόχερα θέαμα και να φτάσει στην 100άρα. Και το «σύνθημα» για αυτούς τους στόχους τους έδωσε ο Τζέιμς! Με τον Αμερικανό να πετυχαίνει τους εννιά από τους έντεκα πρώτους πράσινους πόντους στην τέταρτη περίοδο (τους άλλους δύο με κάρφωμα ο Γκιστ από ασίστ Τζέιμς), ο Παναθηναϊκός… χάθηκε δια παντός με το 63-91 στο 34’. Τυπική διαδικασία το φινάλε της αναμέτρησης, με τους Γκάμπριελ-Γκιστ να χαρίζουν εντυπωσιακά καρφώματα και τον Παππά να βάζει το… κερασάκι στη τούρτα για το τελικό 74-101.




ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube