Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις διατάξεις, που αφορούν, κατά κύριο λόγο, την επίσπευση των διαδικασιών για τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα κατατεθούν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αύριο στη Βουλή, εξετάζουν αυτή την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων θα ανακοινωθούν και οι πρώτοι φορείς που καταργούνται με το αιτιολογικό ότι δεν είναι «απαραίτητοι» και ως εκ τούτου θα προκύψουν και οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, με αφορμή και τις αλλαγές που συντελούνται στις οργανωτικές μονάδες των υπουργείων, αλλά και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου, σε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που απεστάλη σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνεται ότι κρίνεται επιβεβλημένη η επικαιροποίηση του «Μητρώου» δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το «Μητρώο» αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης, με αναφορά, στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα και συνεπάγεται διαφορετική, κάθε φορά, σχέση εξάρτησής τους από το κράτος.

Σκοπός της κατάρτισης και της δημοσίευσης του «Μητρώου» είναι η αξιόπιστη καταγραφή των φορέων, οι οποίοι συγκροτούν την έννοια του Δημόσιου Τομέα.

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος Κιλιμάντζαρο - Πέντε νεκροί

Μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα στον Άγιο Δημήτριo: Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

Tροχαίο στο Χαϊδάρι με έναν νεκρό – Συνελήφθη 17χρονος που διέθετε δίπλωμα, αλλά οδηγούσε δίχως επίβλεψη γονέα

Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Βλέπω έξω καθηγητές να γυρίζουν τη μαύρη νύχτα με το σκυλάκι τους - Εκεί κατήντησε η Ελλάδα»

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιερά Οδό - Ανήλικος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα

Πτώση τιμών στις κατοικίες του Λονδίνου – Γιατί οι ακριβές περιοχές “βουλιάζουν”