Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, λόγω των πυρκαγιών, οι δημοτικές κοινότητες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννη, Ανω Μέρους και Αποδούλου του δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, κατέθεσε νέο αίτημα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρο τον δήμο.

Το αίτημα υποβλήθηκε λόγω της σοβαρότητας των πυρκαγιών και των εκτεταμένων καταστροφών που έχουν προκληθεί.

Ο δήμος Αμαρίου παραμένει σε διαρκή συνεργασία με τις Αρχές, καταβάλλοντας, σύμφωνα με τον κ. Μουρτζανό, κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών και την εκκίνηση των προβλεπόμενων διαδικασιών αποκατάστασης των ζημιών στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καλλιθέα: Δραματικές στιγμές για τη μητέρα του 15χρονου που σκοτώθηκε στη συμπλοκή – Τον έψαχνε για ώρες στα νοσοκομεία

Εικόνες αποκάλυψης στη Βενεζουέλα: Σκάβουν στα χαλάσματα με γυμνά χέρια

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, συναγερμός για ρωσική πυραυλική επίθεση

«Υπήρξε αντιπαράθεση, κάλεσαν και ήρθε ένα αυτοκίνητο»: Τι κατέθεσε ο 17χρονος του θανάσιμου τραυματισμού στην Καλλιθέα

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο 35χρονου σε πτήση από την Κύπρο- Δύο έρευνες των βρετανικών αρχών σε εξέλιξη

«Επικηρύχθηκε» για 5,33 ευρώ το κιλό ο λαγοκέφαλος

Υεμένη: Δημοσιογράφος του «Al Arabiya» της Σαουδικής Αραβίας σκοτώθηκε από βόμβα στο αυτοκίνητο του

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο: Κινδυνεύουν σπίτια - Οι φλόγες έφτασαν σε τέντες - Ήχησε το 112

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Σουηδίας στην ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδο με το μωρό της

Ηλικίας 15,5 ετών το θύμα της συμπλοκής στην Καλλιθέα - Ήταν γνώριμος των Αρχών