• Μπορεί και να το βλέπω λάθος, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού είναι ότι δεν εκμεταλλεύεται την έδρα του.

• Δείτε τα αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη… Στο πρωτάθλημα ισοπαλία με τον Αστέρα (στο 94’), ήττα από τον Ατρόμητο και νίκη μόνο με τη Λάρισα! Στην Ευρώπη ήττα από τη Σπόρτινγκ, ισοπαλία με την Παρτιζάν και νίκη μόνο με τη Ριέκα (στο 93’)… Και στο Κύπελλο νίκη επί του Αστέρα με τα χίλια ζόρια (2-1)…

• Τα αποτελέσματα λοιπόν της ομάδας φέτος μέσα στο σπίτι της είναι μία απογοήτευση. Ο λόγος; Σίγουρα δεν είναι μόνο ένας, για να είμαστε ρεαλιστές. όμως νομίζω ότι ο μεγαλύτερος έχει να κάνει με την αδυναμία που δείχνει η ομάδα να σκοράρει στα α' ημίχρονά της. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός είναι σαν να έχει πετάξει στη θάλασσα του Φαλήρου και τα εφτά του φετινά α' ημίχρονα!!!

• Το πράγμα μιλάει από μόνο του: Σε αυτά τα εφτά ημίχρονα ο Ολυμπιακός έχει βάλει μόλις δύο γκολ (!) και έχει δεχθεί πέντε, τα τρία από τη Σπόρτινγκ και τα δύο από Παρτιζάν και Ριέκα, δηλαδή και στα τρία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του φέτος δέχθηκε γκολ στο α' ημίχρονο… Και πώς έβαλε αυτά τα μόλις δύο γκολ του; Ένα με πέναλτι με τη Λάρισα και ένα με φάουλ που έπνιξε ο γκολκίπερ της Παρτιζάν…

• Και ας βγάλουμε, για το… καλό μας, το ματς με τη Σπόρτινγκ, που ήταν 0-3 στο ημίχρονο. Όταν όμως πας στην ανάπαυλα και είσαι 1-1 με την Παρτίζαν, δύο φορές 0-0 με τον Αστέρα (!) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 0-0 με τον Ατρόμητο και 0-1 με τη Ριέκα, συγγνώμη, αλλά δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να αισθάνεσαι εσύ παραπάνω πίεση, να έχεις γεμίσει εκνευρισμό τον κόσμο σου και να έχεις δώσει κουράγια στον αντίπαλο σου.

• Τα καλύτερα παιχνίδια του, δηλαδή διαστήματα αγώνων, ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει μακριά από το γήπεδό του! Στο α' ημίχρονο με τον Πανιώνιο, στο α' ημίχρονο με την Ξάνθη, στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων με την Παρτίζαν, αλλά και για 30 λεπτά στη Γιουβέντους -ακόμη και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός από το 11’ έως το 45’ ήταν αρκετά καλός.

• Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό έχει να κάνει και με τη φανερή δυσκολία της ομάδας να σπάσει αντίπαλες κλειστές άμυνες, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό η εξήγηση για το κάθε τι. Προπάντων είναι θέμα το πώς μπαίνει η ομάδα στα παιχνίδια της, τι τακτική έχει και στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στην έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών της. Θυμηθείτε τι γκολ είχε φάει ο Καπίνο και με τη Σπόρτινγκ (το 1-0) και με την Παρτίζαν (το 1-1). Αλλά και τι πάθαινε ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις της Ριέκα και της Σπόρτινγκ στο α' ημίχρονο! Μιλάμε για 10 φάσεις σε κόντρα επίθεση!!!

• Και είμαι βέβαιος ότι κάπως έτσι θα παίξει και ο ΠΑΟΚ. Θα κοιτάξει αφενός μεν να πρεσάρει σε κάποιο κομμάτι του α' ημιχρόνου και να εκμεταλλευθεί κάποιο λάθος για να προηγηθεί, αφετέρου δε και πάνω από όλα να κλείσει πίσω τους χώρους και να βγει στην κόντρα επίθεση με δύο εκ των Βιεϊρίνια, Πέλκα και Μακ-διότι εγώ θεωρώ ότι μπορεί να ξεκινήσει ο Μακ στη θέση ενός εκ των δύο και ας έχει να παίξει καιρό βασικός.

• Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό όπως και αν έχει είναι ένα: Να εκμεταλλευθεί πάλι το Καραϊσκάκη. Ένα καλό α' ημίχρονο, θα δώσει και στην ψυχολογία άλλη ομάδα, αλλά και θα «βάλει» και τον κόσμο του διαφορετικά στο ματς. Για να ωθήσει κι άλλο την ομάδα του και να «μπλοκάρει» τον αντίπαλο.

• Μόνο που το καλό α' ημίχρονο πρέπει να έχει και ισορροπία. Γιατί αν είναι να έχουμε πάλι δράματα μετά το 60’-65’, όπως γίνεται φέτος συνεχώς τον τελευταίο καιρό ή να μην μπορούμε να κάνουμε επίθεση όπως στο β' ημίχρονο του περσινού ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (1-2), δεν έχει νόημα…

• Χρειάζεται και πάθος, αλλά και εξυπνάδα στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube