Πολύ κοντά σε αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι Σέρβοι παρόλο που έδειξαν σε ένα σημείο πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την οκτάδα, βρίσκονται πλέον στο 13-17 και μοιάζει απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς, πρώην θρύλος της ομάδας και νυν διοικητικό στέλεχος, εξέφρασε τη δική του άποψη για τη φετινή πορεία του Ερυθρού Αστέρα, τονίζοντας πως όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Φακούντο Καμπάτσο είχε αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε.

«Ο Ερυθρός έχει δείξει σίγουρα δύο πρόσωπα στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής. Ένα από αυτά είναι φανταστικό όπου κάθε αντίπαλος μπορεί να νικηθεί, ακόμα και εκτός έδρας. Το άλλο πρόσωπο είναι σε κάποιο βαθμό το πρόσωπο μιας ομάδας που δεν έχει ακόμη αναπτύξει αρκετή χημεία. Σε αυτό συνετέλεσε εν μέρει το γεγονός ότι ο Καμπάτσο άρχισε να παίζει παιχνίδια της EuroLeague στα μέσα της σεζόν, κάτι που μπέρδεψε τη χημεία και την τακτική. Είναι φυσικό η χημεία να είναι ταραγμένη και η φόρμα να πέσει λίγο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρακόσεβιτς, για να συνεχίσει:

«Είναι κρίμα που ο Καμπάτσο δεν είχε την ευκαιρία να βοηθήσει την ομάδα νωρίτερα γιατί η κατάσταση θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη. Ωστόσο, ο Ερυθρός είχε κατά διαστήματα κομβικό ρόλο στην Ευρωλίγκα αυτή τη σεζόν. Υπήρχε, για παράδειγμα, ο αγώνας εναντίον της Μπαρτσελόνα όπου ένα λάθος του διαιτητή έκρινε τη νίκη των φιλοξενούμενων. Ο Αστέρας θα μπορούσε πολύ, πολύ εύκολα να ήταν μεταξύ των πρώτων πέντε ή έξι ομάδων με τον Καμπάτσο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube