Στο match report που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της μετά την ήττα με 2-1 από την Ατλέτικο στο «Μετροπολιτάνο», η Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε εκτενώς στις αποφάσεις του Όρτιθ Αρίας, χαρακτηρίζοντας τη διαιτησία καθοριστική για την εξέλιξη του ντέρμπι, αλλά και απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, η Ρεάλ υποστήριξε πως ο διαιτητής δεν απέβαλε δύο ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο στο πρώτο ημίχρονο! Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε στο 35ο λεπτό, όταν ο Κούτι Ρομέρο πάτησε με τις τάπες το γόνατο του Μπέλινγχαμ. Ο Όρτιθ Αρίας αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Άγγλο, όμως μετά από παρέμβαση του VAR πήγε στο μόνιτορ. Αφού εξέτασε τη φάση, πήρε πίσω την κάρτα του Μπέλινγχαμ και έδειξε κίτρινη στον Ρομέρο, χωρίς να τον αποβάλει.

Εννέα λεπτά αργότερα, η Ρεάλ στάθηκε σε μαρκάρισμα του Κανγκ-Ιν Λι στον Βαλβέρδε, με τον Νοτιοκορεάτη να βρίσκει με τις τάπες τον αριστερό αστράγαλο του Ουρουγουανού. Οι Μαδριλένοι υποστήριξαν πως επρόκειτο για δεύτερη φάση που άξιζε αποβολή, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο VAR δεν παρενέβη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, η Ρεάλ έμεινε και η ίδια με δέκα παίκτες. Στο 50' ο Όρτιθ Αρίας καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο για μαρκάρισμα του Χούισεν στον Τζουλιάνο και αρχικά έδειξε κίτρινη στον αμυντικό. Μετά από έλεγχο στο VAR, άλλαξε την απόφασή του και τον απέβαλε.

Το match report της Ρεάλ συνοδεύεται και από φωτογραφίες από το ντέρμπι, με ιδιαίτερη έμφαση στα σκληρά μαρκαρίσματα που αποτέλεσαν βασικό σημείο της επίσημης τοποθέτησης του συλλόγου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube