Η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης στην πάροδο των χρόνων με 10 κατακτήσεις και περσινή φιναλίστ της Ευρωλίγκας (ηττήθηκε στον πόντο, 58-57 από την Εφές, στον τελικό του Final-4 που διεξήχθη στο Βελιγράδι), δεν μπορεί παρά να αποτελεί και φέτος ένα από τα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος.

Ωστόσο, φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να τα καταφέρει χωρίς τον άνθρωπο που βρισκόταν στην τεχνική της ηγεσία από το 2011 μέχρι και πριν από λίγους μήνες, οδηγώντας τη δύο φορές (2015, 2018) στην κορυφή της Ευρώπης και τρεις ακόμα μέχρι τον τελικό (2013, 2014 και 2022). Ο λόγος για τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου, γλυτώνοντας ευτυχώς τα χειρότερα. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας του, οδήγησε τη διοίκηση της «βασίλισσας» στην απόφαση να τον αποδεσμεύσει και να δώσει τα ηνία της ομάδας στον μέχρι πρότινος βοηθό του, Χεσούς Ματέο.

Όσον αφορά το ρόστερ της, Ερτέλ, Τόμκινς και Τέιλορ αποχώρησαν προερχόμενοι από μέτρια για εκείνους σεζόν, οι Μούσα και Χεζόνια ήρθαν για να δώσουν λύσεις στην επίθεση, ενώ η επιστροφή του Σέρχι Ροντρίγκεθ μετά από έξι χρόνια σε NBA, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αρμάνι Μιλάνο, προκάλεσε δικαιολογημένο ενθουσιασμό στους φίλους των «μερένχες»! Η σεζόν της ξεκίνησε ιδανικά με την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ, ενώ η πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα την βρει στα μέρη μας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας μία ακόμα σεζόν έχοντας ως μoναδικό της στόχο την κορυφή!

Ήρθαν: Χεσούς Ματέο (Βοηθός του Λάσο), Ντζάναν Μούσα (Μπρεογάν), Σέρχι Ροντρίγκεθ (Αρμάνι Μιλάνο), Μάριο Χεζόνια (Ούνικς Καζάν), Πετρ Κορνελί (Γκραντ Ράπιντς Γκολντ).

Έφυγαν: Πάμπλο Λάσο, Σεντίκ Γκαρούμπα (Καρταχένα), Μπαμπά Μίλερ (Φλόριντα Στέιτ), Ουρμπάν Κλάβζαρ (Μούρθια), Τρέι Τόμπκινς (Ζενίτ), Τζέφρι Τέιλορ (ελεύθερος), Τομάς Ερτέλ (Ζενίτ), Ματέο Σπανιόλο (δανεικός στην Τρέντο), Χουάν Νούνιες (Ουλμ)

Παραμένουν: Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Φαμπιέν Κοζέρ, Άντονι Ράντολφ, Ρούντι Φερνάντεθ, Αλμπέρτο Αμπάλδε, Άνταμ Χάνγκα, Κάρλος Αλοθέν, Γκάμπριελ Ντεκ, Βενσάν Πουαριέ, Ουόλτερ Ταβάρες, Σέρχιο Γιουλ, Γκέρσον Γιαμπουσέλι



Αστέρι: Μπορεί να έχει πλησιάζει στα 35 του, αλλά ο Σέρχιο Γιουλ συνεχίζει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της «βασίλισσας»! Μέλος της ομάδας από το μακρινό 2006, αποτελεί τον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τι σημαίνει Ρεάλ Μαδρίτης. Ικανός τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση, αναμένεται να είναι και φέτος καθοριστικός στην πορεία της Ρεάλ.

Ποιον να προσέξετε: Μετά από μια εξαιρετική σεζόν φορώντας τη φανέλα της Μπρεογάν, με την οποία αναδείχθηκε MVP του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Ντζάναν Μούσα δείχνει έτοιμος να εκτοξεύσει την καριέρα του. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις με τη Βοσνία στο Ευρωμπάσκετ, αποτελούν μια ιδανική ώθηση για εκείνον, μπαίνοντας στη νέα σεζόν.

Ο παίκτης που θα ζήλευε από άλλη ομάδα της Ευρωλίγκας: Και φέτος το ρόστερ της χαρακτηρίζεται υπερπλήρες, με πληθώρα επιλογών σε όλες τις θέσεις. Αν κάτι έπρεπε να πούμε πως θα μπορούσε να ζηλέψει, είναι ίσως ένας μεγάλος σταρ που να βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του (πχ Κλάιμπερν), αφού Γιουλ, Ροντρίγκεθ και Ρούντι έχουν πολλές σεζόν στην πλάτη τους.

Μεγάλο ατού: Η τεράστια εμπειρία και το «know how» μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στο κορυφαίο επίπεδο, θα αποτελέσει και φέτος το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Επιπλέον, το βάθος που έχει στο ρόστερ της, με πολλές και ποιοτικές επιλογές από το «1» έως και το «5», αναμένεται να την «βγάλει στον αφρό» κατά τη διάρκεια του φετινού μαραθωνίου της Ευρωλίγκας.

Μεγάλο ερωτηματικό: Η αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία, με τον Πάμπλο Λάσο να αποχωρεί μετά από 11 χρόνια που βρισκόταν στον πάγκο της. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Χεσούς Ματέο, αναμφίβολα έμαθε πολλά τόσα χρόνια (από το 2014) δίπλα του, όμως, δεδομένα, στερείται εμπειρίας όσον αφορά τον νέο ρόλο που έχει αναλάβει.

Πρόβλεψη πορείας: Στόχος της Ρεάλ δεν μπορεί να είναι άλλος από το να φτάσει σε ένα ακόμα Final-4. Η λογική λέει πως η ποιότητα και το βάθος του ρόστερ της θα της δώσουν μια θέση στην πρώτη τετράδα της regular season.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube