Καθυστέρησε να γίνει το ματς, καθυστέρησε να «μπει» στο παιχνίδι, αλλά εν τέλει χαμογέλασε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τους Βάσκεθ-Κασεμίρο κορυφαίους (από ένα γκολ και μια ασίστ), η ομάδα του Ζιντάν πέρασε με 3-1 από την έδρα της Λεγκανές σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση, κάνοντας ανατροπή μετά το τέρμα των γηπεδούχων στο 6’. Ο Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Κόβασιτς.

Η αναμέτρηση έγινε με… χρονοκαθυστέρηση λόγω των υποχρεώσεων της Ρεάλ τον Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Συλλόγων. Βασικός ήταν για την ομάδα του Γκαριτάνο ο Δημήτρης Σιόβας και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 46’, με τον Μαντοβάνι να παίρνει τη θέση του.

Η «Βασίλισσα» ανέβηκε στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς, προσπερνώντας τη Βαλένθια, ενώ είναι στο -7 από τη δεύτερη θέση και την Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά δεν μπορεί να ονειρεύεται την κορυφή, παραμένοντας στο -14 από την Μπαρτσελόνα.

Το σκορ άνοιξε ο Μπουστίνθα στο έκτο λεπτό με… ηρωικό τέρμα, που χρησιμοποίησε το κεφάλι του με αυτοθυσία έπειτα από φάση διαρκείας. Πέντε λεπτά μετά, ο Βάσκεθ εκμεταλλεύτηκε την πάσα το στρώσιμο του Κασεμίρο και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και στο 29’ και ο βραχύσωμος επιθετικός τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο χαφ -τρυπώντας την αντίπαλη άμυνα- που πλάσαρε με τη μια τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το άγχος από τους παίκτες της Ρεάλ έδιωξε λίγο πριν το φινάλε, ο αρχηγός της που δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα.



Πρόγραμμα και αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 15/12
Σεβίλλη-Λεβάντε 0-0

Σάββατο, 16/12
Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ 0-0

Έιμπαρ-Βαλένθια 2-1
49΄Ινούι, 87΄ Τζόαν Τζόρνταν -57΄ Σάντι Μίνα

Ατλέτικο-Αλαβές 1-0
(74' Τόρες)

Κυριακή 17/12
Τζιρόνα-Χετάφε 1-0
(Στουάνι 9')

Θέλτα-Βιγιαρεάλ 0-1

Λας Πάλμας-Εσπανιόλ 2-2

Μπαρτσελόνα-Λα Κορούνια 4-0

Δευτέρα 18/12
Μάλαγα-Μπέτις 0-2
(24' Λεόν, 50' Καμασάρα)

Τετάρτη (21/02)
Λεγκανές-Ρεάλ Μαδρίτης 1-3
(6' Μπουστίνθα-11' Βάσκεθ, 29' Κασεμίρο, 90' Ράμος πεν.)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube