Δεν ανέδειξε... αφεντικό το ντέρμπι της Μαδρίτης!

Σε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Βιθέντε Καλντερόν και σε ένα ματς που είχε την αναμενόμενη ένταση, Ατλέτικο και Ρεάλ έμειναν στο 1-1, κάτι που στέρησε την ευκαιρία απ' τη πολύ «χλωμή» βασίλισσα ν' ανέβει στην κορυφή, ούσα στο -1 από την Βιγιαρεάλ.

Ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κακώς αρκέστηκαν στο εύθραυστο προβάδισμα, κάτι που τελικά πλήρωσαν. Στο 83' ο Βιέτο ισοφάρισε (σε φάση όπου ο Αρμπελόα... έχασε τον Τζάκσον Μαρτίνες) δικαιώνοντας τους -πιο ζωηρούς- ροχιμπλάνκος για το πείσμα τους. Χαμένο πέναλτι ο Γκριζμάν στο πρώτο μέρος.

Το ματς

Έχει παίξει σ’ όλες τις έδρες του κόσμου. Όσο «φαντασμαγορική» και να ‘ταν η ατμόσφαιρα στο Βιθέντε Καλντερόν, η Ρεάλ… δεν μάσησε. Αν και έπαιζε με αρκετές σέντρες, μια τέτοια ήταν ικανή να της δώσει το προβάδισμα. Με τον Καρβαχάλ να κάνει φοβερή ενέργεια, να αδειάζει τον Φιλίπε Λουίς και να γεμίζει στην περιοχή, ήρθε ο Μπενζεμά να πιάσει ωραία κεφαλιά και να παγώσει το γήπεδο για το 0-1. Μπορεί να ‘χε πάρει τα ηνία, η βασίλισσα όμως δεν πατούσε καλά… Καθόλου καλά. Κάθε προσπάθεια της Ατλέτικο για επίθεση, γεννούσε «φόβο» στους μερένχες.



Ο Κορέα ήταν ο «εγκέφαλος» των ροχιμπλάνκος στα πρώτα λεπτά, η άμυνα –παρά την παρουσία του Σέρχιο Ράμος- των φιλοξενούμενων ώρες ώρες έμοιαζε αλλού ντ’ αλλού και παραλίγο να το πληρώσουν. Ο προαναφερθείς όμως δεν έβρισκε στόχο με τα σουτ που επιχειρούσε, ενώ ο Γκριζμάν είδε τον Νάβας να του λέει «όχι» σε εκτέλεση πέναλτι στο 23’ (υπέπεσε σ’ αυτό ο Ράμος σε μια φάση που ξεκίνησε από εύκολο δικό του πούλημα της μπάλας). Η εικόνα των παικτών του Μπενίτεθ βελτιώθηκε μετά το 30’ όταν σταμάτησαν να δέχονται φάσεις, όταν ισορρόπησαν και κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0, την ώρα που η Ατλέτικο έδειχνε να ‘χει «κάτσει».



Αν δεν έχει ένταση ένα τοπικό ντέρμπι, τότε ποιο παιχνίδι θα ‘χει; Η αναμέτρηση, λοιπόν, απέκτησε… άγρια ομορφιά, με τους παίκτες του Τσόλο να διατηρούν την υπεροχή, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν πραγματικά (βγήκε του Μπενίτεθ η παρουσία του Καζεμίρο στα χαφ). Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους (με τον Σιμεόνε να αλλάζει τους επιθετικούς του), αλλά το ματς έμοιαζε να έχει… νεκρώσει. Η Ρεάλ σβηστά και άνετα πήγαινε «καρφί» για το τρίποντο, αφού ναι μεν... είχε ξεχάσει να κάνει φάσεις –αρκούμενη λανθασμένα βάσει αποτελέσματος στο τέρμα του Μπενζεμά- αλλά την ίδια ώρα δεν ένιωθε και ιδιαίτερη πίεση η εστία του Νάβας.



Στο τελευταίο δεκάλεπτο η κατάσταση άλλαξε. Η Ρεάλ πίστεψε πως το παιχνίδι… τέλειωσε πρόωρα και η Ατλέτικο την τιμώρησε. Έστω κι αν σε πρώτη φάση ο ξεχασμένος Βιέτο αστόχησε από κοντά σε καρφωτή κεφαλιά. Στο 83’ ο Τζάκσον Μαρτίνεζ άφησε τη… σκόνη του στον κακό Αρμπελόα (είχε μπει αντί του τραυματία Καρβαχάλ), σέντραρε τη τελευταία στιγμή, ο Γκριζμάν με έξυπνο… τσίμπημα της μπάλας πήρε το αίμα του πίσω και δεν επέτρεψε στον Νάβας να μπλοκάρει, με τον Βιέτο απλώς να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 (αιφνιδιάζοντας την αντίπαλη άμυνα). Οι φιλοξενούμενοι τα ‘χαν χαμένα και ίσως να πρέπει να λένε «ευχαριστώ» που πήραν έστω και τον βαθμό, με τον Κολομβιανό φορ της Ατλέτικο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στην… εκπνοή για «εγκεφαλικά» και την ολική ανατροπή…





Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Τιάγκο, Γκάμπι, Όλιβερ Τόρες, Φερνάντο Τόρες (64’ Τζάκσον Μαρτίνες), Γκριζμάν, Κορέα (58’ Βιέτο)

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Ράμος, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (41’ λτ. Καρβαχάλ), Βαράν, Μόντριτς, Κρόος, Καζεμίρο, Ίσκο (66’ Μπέιλ), Ρονάλντο, Μπενζεμά (76’ Κόβατσιτς)

Αποστόλης Σπυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube